avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare CIM din perioada nedeterminata in perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare CIM din perioada nedeterminata in perioada determinata

Bună ziua!
Se poate schimba un CIM din perioada nedeterminata in perioada determinata printr-un act adițional?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 12 Aprilie 2020
Bună dimineața!
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.
Angajatorul mi-a spus că dacă nu accept această modificare a CIM din perioada nedeterminata in perioada determinata,vom încheia colaborarea.
Mai exact nu prea știu ce să accept.
Și îmi spune că pe perioada de probă nu am dreptul la somaj,ceea ce nu este adevărat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
korynutza1985, utilizator
Incetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba la initiativa angajatorului va da dreptul la somaj.

Retoric vorbim cum vrea sa modifice durata c.i.m. ?
Vrea să transforme din CIM pe perioada nedeterminata in CIM pe perioada determinata pe o durată de 3 luni începând din 10.04.2020.
Asta in baza unui act adițional in care mă anunță că se transforma CIM
Pot intra in șomaj pe perioada de probă cu articolul 31 nu?
Eu așa știu.
Mulțumesc mult răspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
korynutza1985, utilizator
Art. 17 dinLegea 76/2002
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:
a) le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor;
....

Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, art.31 aln.3 C.mun. este un articol care da posibilitatea sa se beneficieze de somaj numai daca încetarea raportului de muncă este la iniţiativa angajatorului,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva danmirceazamora danmirceazamora Buna ziua. am fost angajat din somaj pe durata nedeterminata, am semnat contractul fara sa primesc un exemplar. Dupa 2 luni si jumatate, timp in care am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am contract de munca la mai multe fire, de la care ... OLIVIA_L OLIVIA_L Buna ziua! Am contract de munca la mai multe fire, de la care primesc preaviz de concediere cu aceasi data. La una dintre ele CIM e pe perioada determinata, ... (vezi toată discuția)
Somaj absalom34 absalom34 Daca in ultimile 24 de luni am 12 luni lucrate (dar am plecat prin demisie) si platesc timp de o luna de zile din mana toate asigurarile (sanatate, pensie, ... (vezi toată discuția)