avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am contract de munca la mai multe fire, de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am contract de munca la mai multe fire, de la care ...

Buna ziua!
Am contract de munca la mai multe fire, de la care primesc preaviz de concediere cu aceasi data. La una dintre ele CIM e pe perioada determinata, iar data la care expira preavizul depaseste perioada de proba. E corect sa se procedeze asa? Mai pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 31 Octombrie 2020
Buna ziua,
Nu are cum sa inceteze perioada de preaviz dupa incetarea contractului pe perioada determinata.
La sfarsitul acestei perioade contractul inceteaza de la sine putere, daca nu este prelungit, si o data cu el si restul perioadei de preaviz.
Cu ce art. din Codul muncii se incheie contractul?
Da, este corect ... insa la c.i.m. pe durata determinata, c.i.m.va inceta la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata si nu la expirarea preavizului.

Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, acestea sunt articolele care dau posibilitatea sa se beneficieze de somaj.

Incetarea c.i.m. in baza art.56 alin.1 lit.i C.mun., art.65 C.mun. va da posibilitatea sa beneficiati de indemnizatia de somaj.
Multumesc mult. Amabil ca de fiecare data!
Am gresit cand am scris perioada determinata. Este nedeterminata cu perioada de proba. De ex. in 1 nov. expira perioada de proba, contractul merge in continuare iar din 2 oct. am primit preaviz urmand ca in 2 noi sa mi se desfaca CIM cu art. 65.1. Dar cred ca m-ati lamurit in urmatorul raspuns. Controctul poate inceta de drept la 1 nov. cu art. 56.i. LA celelalte firme cu 65.1 si pot beneficia de somaj. Am inteles bine? Multumesc.
Ati inteles bine ....

Alte discuții în legătură

Concediere contract perioada nedeterminata cu 90 zile de proba Tudor Maria Tudor Maria Om o vechime in munca de 24 luni la alți angajatori nu am beneficiat niciodată de șomaj , acum 3 luni am demisionat de la Faurecia Sibiu si m-am angajat la ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva Cristina_Gabriela1969 Cristina_Gabriela1969 buna ziua, lucrez la o firma din septembrie 2014, cu contract pe perioada nedeterminata. In urma unor discutii ale patronatului, e posibil sa fiu ... (vezi toată discuția)
Pt a lua somaj jax jax Buna ziua. Lucrez de 1 an si 7 luni la o firma am fost angajat din somaj, patronul a beneficiat 12 luni de subventie si trebuia sa ma tina minim 3 ... (vezi toată discuția)