Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere - Pastele catolic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere - Pastele catolic

Buna ziua,

Conform modificarilor din Codul Muncii, art 139:

"Pentru salariații care aparțin de un cult religios legal, creștin, zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paștelui, prima și a doua zi de Paști, prima și a doua zi de Rusalii se acordă în funcție de data la care sunt celebrate de acel cult.

Salariații care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paștelui, prima și a doua zi de Paști, prima și a doua zi de Rusalii, atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creștin, de care aparțin, cât și pentru alt cult creștin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator."

Speta: daca un angajat solicita zile libere platite pentru data de 10 si 13 aprilie, poate ca de Pastele Ortodox ( 17 si 20 aprilie) sa lucreze cu plata normala sau, in cazul in care va lucra, va beneficia de suma cuvenita pentru orele respective + timp liber platit (2 zile) sau un spor de 100% din salariu de baza?

Multumesc

Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2020
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 12 Aprilie 2020
Speta mentionata nu prea are legatura cu art.139 C.mun.
Neclaritatra este dacă, in bază celor 2 zile libere oferite (10 si 13 aprilie), conform art. 139, salariatul poate lucra de Paștele ortodox (17 si 20 aprilie) fiind remunerat normal.

Mentionez faptul că acesta si-a manifestat dorinta de a lucra.

Multumeac
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
AndradaCristu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, salariatul poate lucra de Paștele ortodox (17 si 20 aprilie) fiind remunerat normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 37/2020 - interpretarea articolelor respective valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Va rog frumos sa imi explicati si mie ce inseamna mai exact aceste modificari? Cum se interpreteaza ele in mod practic? Imi puteti da un ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru cetateni care apartin de alta religie gusberti89 gusberti89 Buna ziua, In legatura cu zilele libere pentru cetateni care apartin de alta religie am inteles ca prin certificatul de botez pot optine inca 6 zile libere ... (vezi toată discuția)
Sarbatorile legale dublate si plata salariului Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Prin Legea 37/2020 s-a instituit ca sarbatorile legale de Vinerea Mare, Paste si Rusalii dublate in cazul cultului religios crestin vor fi recuperate in cazul ... (vezi toată discuția)