avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cazul in care un angajat este de religie catolica, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele ...

In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele conform religiei sale este inaintea pastelui ortodox am inteles ca poate solicita zile libere legal pe care ulterior le va recupera fara sa ii fie afectat concediul de odihna. Este adevarat? Daca da, in ce lege se poate regasii paragraful ce specifica acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 13 Aprilie 2022
Art. 139 C.mun.
.....
(2^1) Pentru salariatii care apartin de un cult religios legal, crestin, zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii se acorda in functie de data la care sunt celebrate de acel cult.
(3) Zilele libere stabilite potrivit alin. (1) pentru persoanele apartinand cultelor religioase legale, altele decat cele crestine, se acorda de catre angajator in alte zile decat zilele de sarbatoare legala stabilite potrivit legii sau de concediu de odihna anual.
(3^1) Salariatii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii, atat la datele stabilite pentru cultul religios legal, crestin, de care apartin, cat si pentru alt cult crestin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care de exemplu sunt salariati care sunt ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, In cazul in care de exemplu sunt salariati care sunt de alta religie, de exemplu de religia catolica, in acest caz cum procedam cu zilele ... (vezi toată discuția)
Pastele catolic - sarbatoare legala? irumes irumes Conform ultimelor modificari ale art. 139 din Codul Muncii, alin.(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: - 1 şi 2 ianuarie; - ... (vezi toată discuția)
Zile libere - pastele catolic AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, [b]Conform modificarilor din Codul Muncii, art 139:[/b] \"Pentru salariații care aparțin de un cult religios legal, creștin, zilele libere ... (vezi toată discuția)