avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic la persoanele gravide
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic la persoanele gravide

Buna ziua,
Sunt insarcinata si am anuntat angajatorul inainte de starea de urgenta. Momentan sunt trecuta in somaj tehnic, nu stiu daca este legal si salariul meu de incadrare este mai mare decat cel mediu. Imi va plati angajatorul diferenta de pana la75% din salariul meu sau voi primi doar ce acorda statul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 11 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Femeile gravide sunt protejate impotriva concedierii , nu si a situatiilor de suspendare a c.i.m.

Indemnizatiile de somaj tehnic sunt decontate de catre stat , prin AJOFM-uri.

Insa , in situația în care bugetul angajatorului destinat plății cheltuielilor de personal permite, indemnizația de somaj tehnic poate fi suplimentată de angajator cu sume reprezentând diferența de până la minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, în conformitate cu prevederile art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Prin urmare , legea prevede ca daca bugetul angajatorului permite se poate suplimenta cuantumul indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic si salariul angajatului danilusca danilusca Buna ziua, , conform OUG 32/2020 , art,1 alin.11 , se poate plati salariul unui angajat , in situatia in care societatea isi permite , cu pana la 75%din ... (vezi toată discuția)
Perioada șomaj tehnic April12 April12 Buna seara, Va rog sa ma ajutați cu următoarele raspunsuri: 1) somajul tehnic este trecut la vechime? 2) indemnizația este de 75%, însă angajatorul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil loredanaelena loredanaelena am si eu o problema, lucrez de foarte putin timp ca inspector personal la o firma care a avut oamenii in somaj tehnic cf ordonantei 92/2009. printe acestia si ... (vezi toată discuția)