avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Impartirea \"pagubei\".
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Impartirea "pagubei".

Citeam,zilele trecute, o propunere a pesedistului Serban Nicolae, zis si "pelticul balos", cum ca ar trebui scutiti de chirie toti chiriasii. Adica, in loc sa se imparta pierderea jumate-jumate, intre proprietar si chirias, aceasta sa fie suportata doar de proprietar. In aceste conditii vin eu cu intrebarea : mi-a dat Serban Nicolae bani sa-mi construiesc cladirea ? Imi restituie el, pesedistul, ratele la banca? Ba mai spune si o chestie, de care nu ma mir, ca atat il duce mintea, si anume ca voi fi scutit de impozitul pe chirie. Deci, in capul lui este valabil urmatorul rationament : zero chirie inmultit cu 3% este egal cu ceva > decat zero. Pai ii spun eu lui Serban Nicolae : mai, acesta, eu, cetatean al Romaniei, nu am nevoie de tine. Du-te unde vrei ca eu nu mai dau un leu pentru salariul tau de parlamentar. PSD-ul face ceea ce stie mai bine : invrajbeste . Il pune pe proprietar impotriva chiriasului. Asadar, problema se poate rezolva, corect, intr-un singur fel : chiria sa fie suportata in mod egal de catre proprietar si chirias. Serban Nicolae et co. nu se pot debarasa de trecut. El nu-si dau seama ca cei care dadeau voturi pe pomeni electorale s-au cam dus. Generatile noi vor sa vada idei si fapte corecte si concrete. Asa ca , ne intalnim in toamna, la alegeri.
Cel mai recent răspuns: liviu f , utilizator 15:06, 12 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nemulțumirea dvs este justificată,individul respectiv este unul dintre vârfurile de lance ale partidului care a reușit să distrugă țară în ultimii 30 de ani.In Og 29 sunt prevăzute ca facilitati pt IMM _uri și amânarea plății chiriei pana la încetarea stării de urgență,facilitati care se adresează persoanelor juridice.Problema este ca probabil multe societăți nu vor mai avea probabil resursele sa continue activitatea intrând în insolventa.Nu am.citit propunerea populistă inițiată de PSD dar se pare ca se dorește ca persoanele fizice sa beneficieze nu de o amânare ci de scutirea la plata chiriei,proprietarii urmând să beneficieze de o iluzorie reducere la impozit.
Daca in contractul de inchiriere este stabilita, sa zicem,suma de 600 euro pe luna si mie, ca proprietar, imi face "favorul" de a fi scutit de impozite (pe cladiri, etc.) pe timpul crizei, la un impozit anual total in suma de 1700 lei, "eu recuperez" 142 lei pe luna. Unde este echitatea ? Sunt o sumedenie de cazuri particulare pe care le stiu si cunosc doar cei care se lovesc de ele. Si, ca sa sar de la una la alta, singura solutie, generala, ar fi sa existe cel mult 100 de parlamentari. Atunci ar aparea concurenta intre ei. Altfel ne lovim de alde Serban Nicolae, care daca nu e ...de Botosani, e de Teleorman, ori de Satu Mare. Oricum e de "ceva" ori de "undeva". Concluzia mea este ca tot PSD-ul sa plece la cules de sparanghel, sa stie ce inseamna munca.
Oricum, va multumesc, mult, pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai plătim chiria? KLM4 KLM4 In situatia in care ne aflam,stare de urgență, daca stam cu chirie, mai plătim chiria la proprietar? Ce prevede legea aici? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de schimb servicii mihai_r mihai_r Buna ziua, Am fost ales de curand presedintele unei asociatii de proprietari in conditiile in care nu s-a oferit nimeni sa ocupe aceasta pozititie ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa strabunicul meu Hamarsold2020 Hamarsold2020 Eu vreau sa fac succesiunea dupa strabunicul meu. Niste notari mi-au spus o mare prostie ca trebuie sa fac succeiunea si dupa bunica mea si dupa copiii ei, ... (vezi toată discuția)