avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Abuz din partea Politiei
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Abuz din partea Politiei

Buna ziua,

Am avut o experienta neplacuta astazi 12/04, am fost nevoit sa ma deplasez la farmacie cu autoturismul deoarece, iubita mea (cu care locuiesc in aceeasi casa) avea nevoie de un antibiotic si se simtea rau. A vorbit intre timp cu medicul dentist si a primit o reteta pe telefon. Astfel am decis sa o insotesc eu la farmacie conducand eu masina.

Am plecat spre cea mai apropiata farmacie deschisa. Pe drum am fost opriti de un echipaj de politie, am prezentat declaratiile pe proprie raspundere de pe telefon si I-am explicat situatia. Mi-a raspuns ca prezenta mea nu este justificata, cerandu-mi buletinul pe care i l-am inmanat. Cu buletinul in mana s-a dus la masina de politie unde a stat aproximativ 1 minut si a revenit.


Mi-a solicitat si permisul de conducere si talonul masinii, la fel ii le-am inmanat.

Toate actele mi-au fost returnate si a spus ca voi fi amendat cu 2000 de lei, iar amenda o voi primi prin posta, neinvocand in baza carui temei legal voi fi sanctionat. Doar ca prezenta mea nu este justificata.

In acel moment am scos telefonul si am inceput sa il filmez si l-am informat ca ce face el este un abuz, pentru ca in ordonantele militare nu se specifica faptul ca este interzisa deplasarea a doua persoane spre o farmacie sau supermarket de exemplu.

Cand a vazut ca este filmat mi-a spus sa plec de pe loc ca altfel imi da alta amenda pentru obstructionarea traficului. Deci el m-a oprit si mi-a spus sa plec ca obstructionez traficul.

Am cerut clarificari suplimentare cu motivul pentru care sunt amendat, in baza carui articol? Mi-a raspuns din nou pe un ton sever sa plec altfel ma amendeaza ca obstructionez traficul.

In acel moment am decis sa plec pentru ca eram extrem de nervos si nu am vrut sa spun ceva care sa agraveze toata aceasta situatie si mai mult.

Mentionez ca acel politist nu s-a legitimat, declaratiile pe proprie raspundere erau conform redactate cu toate cerintele din lege, eu consider toata situatia un abuz facut de acel domn si sunt foarte curios daca voi primi acea amenda in posta.

Ce parere aveti?




Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:20, 14 Aprilie 2020
Din păcate, aplica amenzi în aceste situații.
Puteti face plangere împotriva procesului-verbal.
Sigur ca puteti face contestatie la P-V de contraventie.Dar dispozitiile din OM erau destul de clare in sensul ca pentru aprovizionare sau mersul la farmacie trebuie sa mearga o persoana din familie.Prin urmare trebuia sa mearga sotia ori daca nu putea merge fiind bolnava trebuia sa mergeti dvs. de aceea va amendat.
Buna ziua,

Veti primi procesul verbal de constatare a contraventiei, insa , intr-adevar, deplasarea la farmacie nu este una justificata, in acord cu prevederile ordonantei militare, cata vreme un membru de familie al prietenei dumneavoastra putea achizitiona medicamentele.

Pentru motive de nelegalitate si netemeinice, puteti contesta in instanta procesul verbal de constatare a contraventiei, in termen de 15 zile de la comunicarea procesul verbal.



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contesta procesul verbal în termen de 15 zile de la data încetării stării de urgență.Probabil va fi o avalanșă de astfel de contestații asa se intampla cand se lasă la aprecierea "organelor"interpretarea unor texte oricum neclare.Din punctul meu de vedere făcând dovada cu actele medicale primite puteti justifica deplasarea și avea sanse în instanta.Nu am foarte mare intelegere sau consideratie ,fata de organe dar sa stiti ca este enervant sistemul acesta cu filmarea ,și pe dvs v-ar enerva daca cineva v ar înfige tel în ochi,mai mult decat atat valoarea probatorie a unui astfel de probe e discutabilă.Procesul verbal se contestă în 15 zile de la comunicare în mod normal în această perioadă termenul este cel pe care l-am menționat mai sus.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru deranjarea linistii publice prin zgomote si larma catax24 catax24 Intr-una din zilele acestea ma intorceam acasa, in jurul orei 12 noaptea. Circulam pe trotuar iar in fatea mea la cativa pasi se afla un alt individ (pe care ... (vezi toată discuția)
Politia romana BeF BeF Salut. Ieri am fost oprit in trafic de catre un echipaj al politiei rutiere.Domnul politist ma opreste si nici macar nu se legitimeaza ci imi spune \"Ce ... (vezi toată discuția)
Recuperarea permisului de conducere Raulll Raulll circuland pe un drum national, am fost oprit in trafic de catre R.A.R , care fara aparatura omologata, doar cu un simplu cric imi verifica masita!:, sistemul ... (vezi toată discuția)