avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract expira acum în această perioadă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract expira acum în această perioadă

Buna ziua ,mi-a expirat antecontractu ,mi-a dat dezvoltatorul un termen până la sfârșitul lui mai dar fiind in șomaj tehnic nu am șanse mari să obțin un împrumut am platit un avans de 30la sută din prețul apartamentului la dezvoltator ,ce soluții am sa nu pierd banii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Discutia necesita o analiza mai atenta avand in vedere riscurile la care va expuneti. Totodata, trebuie analizat antecontractul incheiat. Pe scurt, pentru a nu pierde avansul trebuie sa transmiteti o notificare dezvoltatorului prin care sa ii solicitati prelungirea termenului ca urmare a intervenirii unui eveniment de forta majora sau a unui caz de impreviziune. Cu privire la acest aspect, de asemenea, sunt discutii daca se aplica forta majora sau impreviziunea, in functie de starea de fapt si de clauzele contractuale.

Esential de stiut este:
- daca la momentul la care ati incheiat antecontractul ati aplicat pentru un imprumutat bancar si acum, dat fiind contextul, acest imprumut v-a fost refuzat?
- ce se prevede in contract cu privire la avans sau la posibilitatea de prelungire a termenului de semnare a contractului, respectiv, care sunt situatiile in care se poate obtine aceasta prelungire.

Sunt multe discutii motiv pentru care va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat pentru a stabili o strategie.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere sala nunti alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Vin cu urmatoarea problema: pe data de 3 mai aveam incheiat contract pentru o nunta, datorita starii de urgenta am fost nevoit sa reprogramam. Acum ... (vezi toată discuția)
Recuperare penalitati raluca225 raluca225 Buna ziua. Am semnat un antecontract pentru achizitia unui apartament in data de 07.05.2018 si am platit un avans de 15% din pretul apartamentului, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , o mica mare problema am. mulțumesc povestea sta ... Bejeionut Bejeionut Bună ziua , o mica mare problema am .Mulțumesc Povestea sta cam asa unchiul meu și soția sa au cumpărat o casa în anul 2004 făcând doar un ante ... (vezi toată discuția)