Buna ziua,
As dori sa stiu daca banii proveniti din inchirirea terasei blocului, pot fi cheltuiti (conform Legii Asociatiei de Proprietari )pentru toate cele 10 blocuri care fac parte din asociatie, sau numai pentru blocul pe care e montata antena si care a pus la dispozitie si o camera de la parter(uscatoria)
Adam Grecu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai nu trebuie sa inteleaga doar administratorul.Trebuie sa inteleaga toata conducerea asociatiei si in special membrii comisiei de cenzori.
Sumele de bani care intra in contul asociatiei (de regula odata la 3 luni), vor alimenta un fond de reparatii, doar al blocului vostru.
Aceste sume vor fi folosite, asa cum zice legea - doar pentru reparatii si imbunatatirea spatiilor comune din acel bloc, altfel trebuie sa platiti impozit pe profit...
Administratorul, comisia de cenzori sa faca declaratiile necesare la ANAF (Declaratia 010 - vectorul fiscal). Trebuie tinuta o evidenta stricta a cheltuielilor - cenzorii stiu ce au de facut!
Succes!
BEN46
Ar trebui să aveți un contract de asociere , acolo ar trebui să găsiți felul cum se v-or impărți reparațiile precum și veniturile obținute din inchirieri care pot fi unitare sau individuale .
Totusi, aici exista parerea ca in conformitate cu Legea 196/2018, art. 7o, toate veniturile apartin asociatiei de proprietari care poate hotari sa cheltuiasca veniturile pentru toate blocurile dupa cum este nevoie. Cica asa zice legea.
Adam Grecu
Cica asa zice legea...
Pai cine este aceasta asociatie mocher? Totalitatea proprietarilor, membri si nemembri ai asociatiei de proprietari, da?
Ei bine, acum vin si va intreb: a cui cota-parte indiviza de proprietate s-a inchiriat unui tertz? Cumva a tuturor proprietarilor, membri si nemembri ai asociatiei dvs. sau doar a proprietarilor din blocul vostru? Doar intreb si eu...
Eu zic sa dati fuguta la un cabinet de avocatura si acolo sa incheiati acel contract de locatiune, mai cereti informatii si de la juristii firmei de telecomunicatii, care, in mod sigur au mai incheiat astfel de contracte.
Aaaaa, ca firma de telecomunicatii incheie acel contract de locatiune cu asociatia de proprietari este al;ta treaba, ca aceasta este menirea ei, de a va reprezenta in fata tertilor - asa zice legea.
Eu inchei si nu mai revin.
Va doresc mult succes!