avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Amenda ordonanta militara fara PV doar poza la CI
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Amenda ordonanta militara fara PV doar poza la CI

Buna ziua! Sotul meu a luat azi amenda, am uitat sa dau send pe whapp la declaratia pe proprie raspundere in format electronic.Desi a durat 2 min sa ii trimit.declaratia a fost amendat cu 2000 de lei.Nu a primit nici un proces verbal,nu a semnat nimic.I-au facut poza la buletin si asta a fost tot. E normal?Va primi amenda acasa prin posta? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
Dia03, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil sa primească pv de contravenție prin posta.Se poate contesta în termen de 15 zile de la încetarea stării de urgență.In functie de motivul pt care a fost sancționat este indicat sa discute cu un av macar pt consultație și redactare contestație.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul limita prev. de art.31 alin 1 din OG 2/2001 pentru introducerea plangerii contraventionale este de 15 zile de la data inmânarii sau comunicarii acestuia, insa, potrivit prev. Decretului nr. 195/2020, termenul inccepe sa curga de la data incetarii starii de urgenta.

Instanta competenta sa solutioneze plangerea, dupa ce verifica daca aceasta a fost introdusa in termen, asculta pe cel care a facut-o si pe celelalte persoane citate, daca acestia s-au prezentat, administreaza orice alte probe prevazute de lege, necesare in vederea verificarii legalitatii si temeiniciei procesului-verbal, si hotaraste asupra sanctiunii, despagubirii stabilite, precum si asupra masurii confiscarii.

Este adevarat ca, in contextul pandemiei cu Coronavirus-COVID-19, este necesara instituirea unor masuri de prevenire si protectie, chiar si prin limitarea si interzicerea unor drepturi fundamentale ale cetatenilor, insa modalitatea in care prevederile legale sunt adoptate si aplicate trebuie sa reflecte mai multa responsabilitate din partea institutiilor abilitate, pentru evitarea unor abuzuri de drept, in detrimentul cetatenilor.

Nu in ultimul rand, sa nu uitam ca scopul principal al legii este acela de prevenire si, numai in subsidiar, de sanctionare, sens in care trebuie avute in vedere, de la caz la caz, atat modalitatea in care contraventia a fost prevazuta de lege, cat si posibilitatea aplicarii unui avertisment, pentru fapte de gravitate redusa.

O seara frumoasa,

av.Stoica Ioana.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda itm Mihaela Sile Mihaela Sile Buna ziua. Cu ocazia unei inspectii a ITM in ianuarie 2014 o institutie publica este sanctionata contraventional cu amenda pentru nerealizarea masurilor ... (vezi toată discuția)
Amenda covid Cosmin@ Cosmin@ Dacă am fost prins de poliție și nu mi-au dat nimic să semnez poate să imi vină amenda acasă? Pentru covid (vezi toată discuția)
Amenda parcare ilegala primita de la politia comunitara andreygexge andreygexge Salutare la toata lumea am si eu o problema am parcat in loc nepermis in parcul Herastrau (la intrarea de la fostul montagne ruse) nu eram singurul si nu eram ... (vezi toată discuția)