avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Amenda covid
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Amenda covid

Dacă am fost prins de poliție și nu mi-au dat nimic să semnez poate să imi vină amenda acasă? Pentru covid
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
Cosmin@, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:41, 5 Ianuarie 2021
Comunicarea procesului-verbal se face de către organul care a aplicat sancțiunea, în termen de cel mult două luni de la data aplicării acesteia.
Buna ziua,

Veti primi la adresa de domiciliu procesul verbal de constatare a contraventiei .( acesta se comunica in termen de 2 luni, de la data aplicarii efective a amenzii ).

Articolul 29 indice 1 din O.U.G. nr. 1/1999 în forma modificată prin O.U.G. nr. 34/2020 prevede că: „(1) Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator pentru contravențiile prevăzute la art. 28”.

Astfel, spre deosebire de regimul general al ablațiunii prevăzut de art. 28 din O.G. nr. 2/2001, care prevede posibilitatea achitării în 15 zile a jumătate din minimul special al amenzii, O.U.G. nr. 1/1999 în forma modificată prin O.U.G. nr. 34/2020 permite doar plata a jumătate din amenda concret aplicată de către agentul constatator.

Potrivit art. 41 (al anexei nr. 1) din Decretul Președintelui României nr. 195/2020 pentru instituirea stării de urgență, termenele de decădere nu încep să curgă pe perioada stării de urgență. Ca atare, persoanele amendate vor avea la dispoziție 15 zile de la data încetării stării de urgență pentru a decide dacă achită jumătate din amenda aplicată (sau chiar din minimul amenzii) sau formulează plângere contravențională.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Amendă nu v-a fost data pt covid ci probabil pt ca nu aveați declarație,nu aveați buletin,nu va încadrați în motivele pt care puteati sa părăsiți domiciliul etc.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Dacă v-au identificat veti primi amenda acasa.
Buna ziua si LMA!

Pun aici intrebarea pt a nu mai deschide alt topic.

-Amenzile date pe baza legii 55/220 art. 65 pt deplasare fara declaratie pe proprie raspundere (oricum cred ca se aplica pt orice amenda) se pot plati injumatatit in termen de 48h sau 15 zile?

-Daca fapta s-a savarsit in data de 31.12.20, care ar fi termenul platii pt suma injumatatita (avand in vedere vinerea zi libera + weekend) ?

-Am facut deja plata online pe "ghiseul" insa nu se specifica acolo cat am de plata, ci poti plati cat doresti. Mai trebe transmisa dovada platii asa cum scrie in PV?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2021
chillzilla, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)
Amenda 3000 lei parcare in parc alexs25 alexs25 Buna ziua. Am si eu o problema. Recent am primit o recomandata de la politia locala Bucuresti , care imi cere sa comunic numele soferului care a condus ... (vezi toată discuția)
Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)