avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Contestație proces-verbal
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Contestație proces-verbal

În data de 13 aprilie am fost oprit pe stradă de un polițist care mi-a cerut declarația pe proprie răspundere. A considerat că nu este valabilă, fiindcă tăiasem data de ieri și o pusesem pe cea de astăzi. Am căutat pe internet și este permis să folosești aceeași declarație dacă tai data veche și o scrii pe cea actuală. Trebuie să spun că o foloseam în același scop, motivul deplasării fiind ,,activitate fizică" pe care o făceam cu bicicleta în apropierea locuinței. El a considerat de asemenea că eram departe de domiciliu ! Nu-mi venea să cred. De la Lidl-ul de pe Șoseaua Pantelimon până la Piața Iancului, unde m-a și oprit, nu este o distanță mare. O stație medie de autobuz. Am primit un proces verbal pe care era trecută suma de 2000 lei cu posibilitatea plății a jumătate din sumă în termen de maxim 15 zile. Eu vreau să contest decizia polițistului pentru motivul că refolosirea unei declarații care are tăiată data precedentă și are scrisă data curentă este valabilă. Declarația era redactată de mână, semnată și datată 12 aprilie. Am tăiat data de 12 și am scris 13, data în care din păcate am fost amendat. Ce pot să fac? Am plătit deja amenda dar vreau să fac contestație.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 16:23, 16 Aprilie 2020
In ce ordonanta scrie ca poti taia si modifica data?
Nu scrie în nicio ordonanță acest lucru. Pe site-ul Poliției Române, la secțiunea întrebări și răspunsuri este specificat acest lucru.

Ionut.ion a scris:

In ce ordonanta scrie ca poti taia si modifica data?


Atunci contestati amenda in baza a ce scrie acolo.
Daca at facut obiectiuni la pv , care au fost mentionate de politist , cu atat mai bine. Bafta!
Vă mulțumesc, dar eu nu prea știu exact ce trebuie să fac. Ce documente să conțină contestația pe care urmează să o fac la judecătorie. Cum să o scriu, cum să mă formulez. Chiar nu știu, vă rog să mă credeți! Este prima oară când primesc o amendă și chiar nu știu cum să procedez. Din câte știu, judecătoriile nu au program cu publicul, deci trebuie să trimit contestația prin poștă sau email. Vă rog să mă ajutați cu unele informații dacă dvs. cunoașteți procedura. Vă mulțumesc

Ionut.ion a scris:

Atunci contestati amenda in baza a ce scrie acolo.

Alte discuții în legătură

Contraventie - ordonanta de urgenta covid-19 Stefan_92 Stefan_92 Buna ziua. Pe data de 28 Martie, in jurul orei 2 noaptea, eu si cu un prieten am iesit sa ne plimbam intr-o locatie aflata la 5 minute distanta de locuintele ... (vezi toată discuția)
Lucrari agricole ( ordonanta nr 3 ) gabriel1581 gabriel1581 Buna ziua, As avea o serie de intrebari legate de exceptia interzicerii deplasarilor prevazuta in ordonanta nr 3 , art 1 punctul h) si anume: \"deplasarea ... (vezi toată discuția)
Deplasare la o alta proprietare CatalinIonut1996 CatalinIonut1996 Buna ziua! Este legală deplasarea de la oras la tara pe o distanță de cca 50 de km? Detin acolo o casa la care nu am mai fost de 2 luni si as vrea sa merg ... (vezi toată discuția)