avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu dosar 2013
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu dosar 2013

Buna ziua,
Doresc sa aflu prin amabilitatea dumneavoastra, cum pot sa procedez in urmatorul caz:
Am primit astazi (si ieri prin sms ) o instiintare din partea unui executor judecatoresc privind o poprire salariala pentru suma de 3393 lei, suma reprezentand o restanta catre banca din 2013 ( intre timp s-a petrecut si poprirea ).
Cum pot stopa aceasta poprire legal ( avand in vedere faptul ca judecatoriile sunt inchise in aceasta perioada ) sau sa o aman( eventual anulez ) datorita faptului ca aceasta instiintare mi-a fost trimisa fara dreptul legal de a avea o reactie( poprirea s-a facut dupa o zi pe alta )
Doresc orice alte informatii care mi-ar putea fi utile ( nu cunosc legislatia ) in acest caz, veniturile mele fiind destul de afectate ( eventual legea covid- 19 privind amanarea/suspendarea ratelor/ popririlor)
Va multumesc anticipat,

Astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gugla , utilizator 08:35, 16 Aprilie 2020
Singura solutie este sa formulati cntestatie la executare silita si sa solicitati si suspendarea. Dar va dura pana se judeca. Suspendarea s-ar putea admite mai repede daca platiti taxa de timbru si cautiunea odata cu depunerea documentelor la instanta.

Nu va ajuta starea de urgenta in speta dvs.
Executarea a fost facuta corect. Singurul motiv pe care l-ati putea invoca ar fi o eventuala intervenire a prescriptiei. Dar trebuie vazute actele.
Multumesc pentru raspuns!

Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac pentru un tert poprit cristian7002 cristian7002 Sunt pe cale sa obtin o validare a popririi pentru un tert - societate comerciala! Va rog spuneti-mi ce cai de atac are acesta? Nu il cunosc dar stiu ca are ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita admisa luminutza luminutza In urma unei executari silite, prin care executorul judecatoresc a infiintat poprire asupra drepturilor salariale si a blocat conturile de diponibilitati ... (vezi toată discuția)
Poprire cont impusa de directia taxe si impozite nbrailescu nbrailescu Buna seara. Am primit de curand mesaje pe telefon ca am o poprire pe mai multe conturi deschise la diverse banci, pentru suma de 271 ron, impuse de Dir. Taxe ... (vezi toată discuția)