Buna ziua,
Doresc sa aflu prin amabilitatea dumneavoastra, cum pot sa procedez in urmatorul caz:
Am primit astazi (si ieri prin sms ) o instiintare din partea unui executor judecatoresc privind o poprire salariala pentru suma de 3393 lei, suma reprezentand o restanta catre banca din 2013 ( intre timp s-a petrecut si poprirea ).
Cum pot stopa aceasta poprire legal ( avand in vedere faptul ca judecatoriile sunt inchise in aceasta perioada ) sau sa o aman( eventual anulez ) datorita faptului ca aceasta instiintare mi-a fost trimisa fara dreptul legal de a avea o reactie( poprirea s-a facut dupa o zi pe alta )
Doresc orice alte informatii care mi-ar putea fi utile ( nu cunosc legislatia ) in acest caz, veniturile mele fiind destul de afectate ( eventual legea covid- 19 privind amanarea/suspendarea ratelor/ popririlor)
Va multumesc anticipat,
Singura solutie este sa formulati cntestatie la executare silita si sa solicitati si suspendarea. Dar va dura pana se judeca. Suspendarea s-ar putea admite mai repede daca platiti taxa de timbru si cautiunea odata cu depunerea documentelor la instanta.
Nu va ajuta starea de urgenta in speta dvs.
Executarea a fost facuta corect. Singurul motiv pe care l-ati putea invoca ar fi o eventuala intervenire a prescriptiei. Dar trebuie vazute actele.