avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cai de atac pentru un tert poprit
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cai de atac pentru un tert poprit

Sunt pe cale sa obtin o validare a popririi pentru un tert - societate comerciala!
Va rog spuneti-mi ce cai de atac are acesta?
Nu il cunosc dar stiu ca are de dat debitorului meu cu care deja ma judec de sase luni si nu mai razbesc cu cheltuielile asa ca mie imi trebuiesc niste bani destul de rapid!
Drept urmare va rog sa-mi spuneti cam cat ar putea dura deoarece avocatul cu care lucrez nu prea a stiut ce sa-mi spuna!

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 14:05, 22 Ianuarie 2011
tertul poate face recurs. durata nu poate fi estimata deoarece depinde strict de aglomerarea instantei cu dosare si de posibilitatile tertului de a obtine aminari.
Multumesc! Din cate am vazut pe portal just sansele de castig a recursului sunt reduse pt cei popriti! Oricum, intrebarea era daca pot sa apuc sa pun poprire pe conturi intre valdare si introducerea recursului?
Buna ziua .
Depinde cum apreciaza instanta in aceasta cauza ,recursul sa fie cu suspendarea executarii/validarii,sau fara suspendarea ei.Depinde si cum a solicitat in recurs tertul poprit,cu suspendare, cu depunerea unei eventuale cautiuni,sau fara suspendare .
Deci daca recursul este cu suspendare, nu puteti introduce cere executarea popririi ,per a contrario, daca recursul este fara suspendare puteti solicita executarea popririi.
Marius Bote .
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validare poprire - debitor in faliment iulianapanescu iulianapanescu Buna ziua . Intr-un proces, firma mea este creditoare , debitorul este in faliment, iar tertul poprit este DGFP. Problema este ca acum poprirea nu mi se ... (vezi toată discuția)
Exista o legatura intre cele doua notiuni de "validare"? ctm ctm Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo legatura (deosebire, asemanare, etc.) intre notiunea de \"validare\" - asa cum este statuata in art. 14 din Legea ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala validarea popririi ionutt ionutt Buna ziua! Care instanta este competenta din punct de vedere teritorial in cazul unei validari de poprire? Instanta de la domiciliul debitorului sau cea de la ... (vezi toată discuția)