avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract draft vanzare ap
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract draft vanzare ap

Buna ziua,
urmeaza sa cumpar un apartament cu niste bani de la banca. Am cerut draftul de contract si mi s-a raspuns ca pana nu am acordul bancii nu voi primi draftul pentru studiu.

Acest refuz e in baza unei legi sau asa este uzanta in domeniu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: valentinstan , utilizator 08:33, 18 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai draftul inseamna sa il lucreze/tehnoredacteze cineva complet, potrivit spetei dvs, in conditiile in care nu aveti acordul bancii si nu e sigura ca veti incheia contractul.
Am inteles, ma gandeam ca e un ansablu 8 blocuri si sunt un anumit model de contracte. In general trimite de pe o zi pe alta si te duci la semnat cam rapid. Dar probabil ca aveti dreptate.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
valentinstan, utilizator
Daca actele o sa fie in regula si o sa obtineti o programare, sa zicem peste 3-4 zile, in acest interval puteti reitera rugamintea sa vedeti draftul contractului.
Au fost situatii in care clientii au primit draftul lucrat, "multumesc frumos" si l-au transmis pe mail sau pe stick altui birou notarial mura-n gura, unde au si perfectat actul.
In general, continutul fiecarui contract este specific fiecarui birou, fiind conceput ca un eseu, de catre notar. Perceptia gresita a majoritatii este ca notarul are un model pe care merge, schimba datele si aia e. Da, dar ca sa ai modelul, trebuie sa ti-l creezi singur. Mai ales cand actul are, sa zicem... 8 pagini.
Si nu e foarte placut sa stii ca un draft de-al tau nesemnat circula "prin targ". Poate dvs sunteti de buna credinta, insa majoritatea, nu.
Il vad si prietenii si neamurile, il discuta si cu doamna de la Primarie, si cu doamna de la banca, se mai duce la altbirou notariat sa verifice daca e bine ce a scris ala, il mai dau si mai departe, il mai copiaza si altii, ceea ce per total, nu e foarte placut.
Am inteles, dar daca eu il primesc cu 2 zile inainte si are 20-30 de pagini din care vreo 10 pagini cu chestii aberante, nu prea am timp sa contactez avocat si sa tai din el cam 25-40%. Bun, in cazul in care nu imi convine draftul, pot alege alt notar? Daca spuneti ca draftul e cam specific unui notar? Stiu sigur ca nu vor accepta aproape nimic la modificari iar eu mai stau cu banii de avans inca 2 luni pe vremurile astea de urgenta in care devalorizarea banilor nu e f distractiva.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
valentinstan, utilizator
Aberatii nu are cum sa cuprinda. Este descrierea imobilului, datele dvs, pretul, modalitatea de achitare a pretului, termenul de predare si faptul ca nu sunt sarcini sau alte datorii.
Si mai e o problema: dvs luati un credit de la banca, iar banca nu va va lasa sa aduceti propriile modificari/stersaturi. Altfel, nu va da banii.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu garantie ipotecara adriansp adriansp Buna ziua. Am contractat un imprumut imobiliar. Ante-contractul de vanzare cumparare are ca si cumparatori atat pe mine cat si pe prietenul meu, fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, 1. in anul 2021 am autentificat o promisiune bilaterala ... edanes_ro edanes_ro Buna ziua, 1. In anul 2021 am autentificat o promisiune bilaterala cu un dezvoltator din Bucuresti, antecontract scadent la 30.04.2022. 2. Innainte de ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu notar Bogdan Dum Bogdan Dum In data de 10 noiembrie 2016 am semnat un antecontract pentru achizitionarea unei case in Chiajna. Dezvoltatorul mi-a trimis pe mail un draft si dupa vreo doua ... (vezi toată discuția)