avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Neprezentarea CI
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Neprezentarea CI

Am fost verificata cand eram in taxi. Mi s-a cerut declaratia pe proprie raspundere, pe care o aveam la mine, apoi buletinul pe care il uitasem acasa. Agentul mi-a cerut CNP ul sau seria si numarul dar nu le-am stiut. Stiam ca am o copie intelefon insa m-am panicat foarte tare si nu am reusit sa o gasesc repede. Agentul m-a lasat sa plec atragandu-mi atentia ca pot primi o amenda pentru asa ceva.
Presupunand ce este mai rau, pot primi amenda acum acasa?
Declaratia era intemeiata si sunt minor dar am peste 16 ani.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
crohi9979, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 06:56, 18 Aprilie 2020
Daca politistul este nesimtit poate sa.ti trimita amenda acasa, n.ar fi prima data cand vad sau aud asa ceva.
Totusi nu cred ca se va intampla, de fata fiind taximetristul cand te.a avertizat.
Minorul care a implinit 14 ani poate fi sanctionat contraventional. (amendat)
Multumesc. Amenda este diferita de cea pentru neporezentarea declaratiei? Intelg ca are un termen pentru a se hotara daca primesc sau nu amenda. Cand voi afla si cum as putea verifica?
Cristian Costin Milos a scris:

Daca politistul este nesimtit poate sa.ti trimita amenda acasa

Nesimțit sau nu, polițistul nu îi poate trimite PV-ul acasă. Legea 192/2019 a eliminat obligativitatea prezentării cărții de identitate și, împlicit, amenda aferentă din Legea 61/1991
Acum art. 2, 31. prevede asta:
refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identităţii sale sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu;"

Îaninte de modificare era așa:
31. refuzul unei persoane de a da relatii pentru stabilirea identitatii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul politiei, la cererea ori la invitatia justificata a organelor de urmarire penala sau de mentinere a ordinii publice, aflate in exercitarea atributiilor de serviciu;

Stai liniștit, crohi9979.
Multumesc. Credeam ca este o problema pentru ca eu nu am prezentat agentului nici seria si numarul, nici CNPul.
Dacă voia să te verifice amănunțit și să te amendeze te ducea la secție. Nu și-a pierdut timpul cu asta, deci n-ai de ce să-ți faci probleme :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2020
Emilika40, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar oanaelena oanaelena am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Rovinieta gaby2611 gaby2611 am rovinieta platita pe un an,asta-seara am fost oprit de un echipaj de politie judetean care mi-a cerut rovinieta.i-am explicat ca o am platita si ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Amenda, plata Kraddy Kraddy Salut acum 2 zile am luat o amenda pentru trecerea prin loc nepermis 170 lei, si azi voiam sa ma duc la primarie sa o platesc, dar nu mai gasesc hartia , ce ar ... (vezi toată discuția)