avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate executa o masina pusa garantie la un imprumut?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate executa o masina pusa garantie la un imprumut?

Am imprumutat cuiva o suma de bani,am facut un contract,fara a merge insa la notar.Am pus ca si garantie o masina pe care o detine imprumutatul.
Respectivul are probleme cu un credit de la o banca,e deja in faza in care a primit o hartie de la un executor judecatoresc prin care i se comunica o hotarare judecatoreasca,care zice ca are de plata suma x=credit+cheltuieli judecata+cheltuieli executare,ca i s-a pus poprire pe conturi si ca va fi executat.In afara masinii,respectivul nu are alte bunuri mobile sau imobile.
Ce se intampla daca executorul ii ia masina?Am dreptul sa impiedic asta cu contractul de imprumut pe care il am eu?Pot inscrie undeva o ipoteca sau ceva de genul asta,pe masina respectiva?Conteaza ca nu am facut-o inainte de a se primi hartia de la executor?
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
carmenbn, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 12:13, 14 Octombrie 2013
carmenbn a scris:
Am dreptul sa impiedic asta cu contractul de imprumut pe care il am eu?

Va dati seama ce s-ar intampla daca toti care sunt executati, ar aduce la momentul executarii cate un vecin, prieten, etc cu cate o hartiuta pe post de contract de imprumut cu gaj asupra bunului executat, hartiuta neinregistrata nicaieri? Stiu ca nu este cazul la dvs.
Aveti posibilitatea sa contestati executarea in instanta. Insa contestatia nu suspenda executarea. Aveti posibilitatea si sa suspendati executarea cu plata unei cautiuni pe care o veti pierde daca nu veti avea castig de cauza. Si aveti posibilitatea sa dati debitorul/persoana in judecata si sa obtineti si dvs un titlu de executare cu care sa urmariti veniturile persoanei, daca masina i-o vinde executorul.
Daca nu ati inregistrat garantia la AEGRM, nu are nicio valoare.
Nici nu m-am gandit sa fac uz de o "hartiuta".Vreau sa mergem la un notar,sa facem un contract de imprumut si de garantie(sau cum l-o chema) si sa il inscriem in AEGRM.
Are insa aceasta "ipotecare" prioritate fata de hotararea judecatoreasca trimisa respectivului de catre executorul judecatoresc(data anterior inscrierii in AEGRM,evident)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tarif aegrm - aviz initial pf Mihaella87 Mihaella87 Buna ziua, Astazi mi s-au retras din cont 65.70 RON, reprezentand Plata tarif AEGRM - Aviz initial PF. Cu 8 luni in urma am avut un imprumut de nevoi ... (vezi toată discuția)
Credit bancar flavius26 flavius26 Buna ziua, Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)
Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)