avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Decizie de impunere a unui mijloc de transport
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Decizie de impunere a unui mijloc de transport

Buna ziua,as vrea sa intreb cum pot contesta o decizie de impunere a unui autovehicol,deoarece nu a fost incadrata corespunzator legii,mai exact,data de la care incepe impozitarea.Aceasta (cap.IV-impozitul pe mijloace de transport art. 468-art 472)spune ca:orice persoana care are in propietate in mijloc de transport care trebuie inmatriculat/inregistrat in Romania datoreaza in impozit anual pentru mijlocul de transport,cu exceptia cazurilor in care prezentul Capitol se prevede astfel:(2)impozitul pe mijloace de transport se datoreaza pe perioada cat mijlocul de transport este inmatriculat sau inregistratin Romania.Eu l-am inregistrat dupa 2 ani,adica pe 20.02 2020,dar factura este cu data de 18.10.2018,atunci a fost cumparat,iar cei de la D.I.TL,m au pus sa plates impozit din 2018
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:57, 18 Aprilie 2020
Data inregistrarii in Romania este data facturii iar nu data cand ati declarat.

Nu confundati termenii: noi declaram iar nu inregistram.

Pentru nedeclarare la termen (30 zile de la achizitie) puteti fi amendat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2020
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit anual pe auto radiat la 16 ian 2017? Georgia55 Georgia55 Masina avariata in urma unui accident, vanduta cu contract de vanzare cumparare in scopul dezmembrarii. Mergand la primarie sa solicit radierea, la 16 ian 2017 ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața. eu am un autoturism cumparat din 2020 care este ... Danutz2208 Danutz2208 Buna dimineața. Eu am un autoturism cumparat din 2020 care este inmatriculat pe numele meu in germania iar acum vreau sa il înmatriculez in romania tot pe ... (vezi toată discuția)
De ce mai trebuie plătit încă o data impozitul deja plătit!? GeoAlexandra GeoAlexandra În 2014 am achizitionat o masina printr.un contract de comodat valabil 5 ani,masina nu a fost trecuta pe numele nostru comun doar transferata de la o ... (vezi toată discuția)