avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Restituire avans stare de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Restituire avans stare de urgenta

Buna seara. Am încheiat un contract cu o firmă de sonorizare, achitand un avans de 500 lei, pentru data de 02.05.2020, Din cauza starii de urgenta ,evenimentul se anuleaza. Formația respectiva nu dorește să ne restituie avansul, Ce putem face pentru a ne primi banii inapoi?
Mentionez ca in contract este prevăzută clauza de forță majoră!
Stimate domn,

Va sugerez sa inaintati o notificare, prin avocat, in care sa mentionati restituirea arvunei.

In cazul in care acest demers esueaza , va adresati instantei de judecata, solicitand, totodata, plata cheltuielilor de judecata, precum si daune -interese , pentru prejudiciul cauzat.

In contextul starii de pandemie, activitatea avocatilor nu a fost suspendata.

Contractul de asistare si reprezentare , in fata unei societati comerciale ,poate fi incheiat prin e-mail, actele pot fi preluate tot prin intermediul e-mailului, scanate, iar notificarea poate fi expediata prin orice serviciu de transmitere a unor documente.

Daca evenimentul s-ar reporgrama, aceste demersuri apar ca fiind inutile.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans restaurant stef a stef a Buna ziua, Fiul meu trebuia sa aiba banchetul la sfarsitul lunii mai, insa acesta nu se va mai tine, evident din cauza pandemiei. Pentru restaurant se ... (vezi toată discuția)
Anulare vacanță din cauza pandemiei Dan Y El Dan Y El Din cauza limitelor impuse prin starea de urgență națională referitoare la prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus SARS-CoV-2 transpuse în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un contract cu o formatie pentru nunta si am achitat ... MarianChiriac MarianChiriac Buna ziua, Am un contract cu o formatie pentru nunta si am achitat un avans de 850 euro la semnarea acestuia ca avans . Din cauza situatiei actuale cu ... (vezi toată discuția)