avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Contestare amenda ordonanta militara nr. 3
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Contestare amenda ordonanta militara nr. 3

Buna ziua ! Va rog frumos daca doriti sa ma ajutati si pe mine cu cateva indrumari . Pe scurt am urmatoarea problema am primit o amenda de 2000lei pe motiv ca am incalcat prevederile ordonantei militare nr 3 . Ce s-a intamplat m-a oprit politia si mi-a cerut o declaratie pe proria raspundere eu aveam una la care ii mai modificasem data o data pentru ca am inteles ca e permis dar am uitat sa o modific si in cazul ala . Am incercat sa le explic . Le-am zis ca eu asa as fi inteles ca se face din declaratiile publice ale politiei adica este posibil sa o refolosesc fara sa schimb data . N-a tinut . Vreau sa contest amenda nu stiu ce sanse amde castig pentru ca informatia era clara se poate refolosi schimband data nu cum am facut eu dar vreau sa o contest . Va rog daca ati putea sa imi dati maimulte detalii exacte despre procedura . Adica :
1. Plangerea la Judecatorie se poate trimite si prin Posta ?
2 Am inteles ca exista o anumita taxa de timbru cat ar putea fi de mare in cazul asta si undese plateste ? Am inteles ca se poate plati la primarie . Fapta a avut loc in Bucuresti
3 Cum se face din momentul in care am facut plangerela judecatorie ?Termenul de 30 de zile pentru plata amenzii se suspenda pana cand pana imi comunica instanta data procesului sau pana da instanta o hotarare ?
4 Daca fac plangere la judecatorie ea poate fi si respinsa sau se judeca obligatoriu orice plangere ?
5 Ce institutie se ocupa cu monitorizarea termenului de 30 de zile si mai ales cum ma pot asigura ca institutia asta cunoaste de existenta contestatiei pe care o sa o formulez in asa fel incat sa fiu 100% sigur ca nu ma trezesc cu popriri ?
6 Cam cat apreciati ca ar trece de la depunerea plangerii pana la primirea unui raspuns.?
7 Cum ma asigur ca primesc raspunsul scris cu privire la plangere ? Stiu ca se trimiteau prin posta aici e problema judecatoria e in Bucuresti eu locuiesc in Bucuresti dar adresa mea din buletin e alta n-am viza de flotant daca se duce scrisoarea la adresa aia e degeaba . Va dati seama ca eu urmaresc mai mult sa aman momentul in care vi fi obligat sa platesc cunoasteti si alte mijloace daca trimit plangere la o alta judecatorie decat cea din procesul verbal cum sa ma asigur ca se indeplinesc toate cele enumerate mai sus ?

Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2020
vvp112222, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 22:21, 22 Aprilie 2020
Da, puteti trimite prin poștă.
Va dati seama problema mea e ca nu am de unde strange 1000 de lei in 15 zile si nici 2000 in 30 de zile vreau sa trag de timp cat mai mult aveti vreo idee cumva
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plangerea,plata amenzii se suspendă pe durata soluționării contestației.Un astfel de litigiu dura în București in mod normal aproape un an (fond și apel)acum probabil va dura ceva mai mult .de la data depunerii ,termenul nu o sa fie in nici un caz mai devreme de 3-4 luni de la încetarea stării de urgență deci avèti timp suficient.7-8 întrebări puteti sa adresați în cazul unui consultații plătite într-o discuție cu un av ,pt un forum e greu să primiti raspuns la atatea nelămurire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Bună seara, îmi puteți da informații despre cum pot contesta ... Bogdan 71 Bogdan 71 Bună seara, îmi puteți da informații despre cum pot contesta reținerea permisului de conducere pentru o pretinsă depășire pe linie continuă? Nu am ... (vezi toată discuția)
Amenzi contestate care apar la finante iulianiulianiulian iulianiulianiulian Buna ziua! Am 3 amenzi contestate si aparent castigate in instanta. Spun aparent deoarece la toate cele 3 amenzi contestate am primit ca ultim raspuns din ... (vezi toată discuția)