avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi contestate care apar la finante
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi contestate care apar la finante

Buna ziua! Am 3 amenzi contestate si aparent castigate in instanta. Spun aparent deoarece la toate cele 3 amenzi contestate am primit ca ultim raspuns din partea judecatoriilor aferente: "admite plangerea, cu recurs in 15 zile". Recursuri nu s-au facut asa ca logic e sa le fii castigat. Precizez ca 2 din aceste amenzi sunt pentru rovinieta. Am inteles si am si vazut ca judecatoria nu trimte prin posta un raspuns CLAR, asa cum a facut cu citatiile, un raspuns care sa nu lase loc de interpretare, sa trimita hotararea finala fara drept de recurs...au trecut 2 ani si nu am primit asa ceva. Marea problema este ca aceste 3 amenzi apar la finante iar eu nu stiu cu ce sa dovedesc sa le anulez. Repet...la fiecare din cele 3 am ca ultim raspuns primit din partea judecatoriilor: "admite plangerea, cu recurs in 15 zile". Doua din cele 3 judecatorii sunt la cateva sute de kilometri de mine asa ca nu am cum sa ma duc acolo, judecata a fost facuta in lipsa. Am tot cautat pe net insa nu am gasit decat ca sa te duci cu dovada de la judecatorie ca ai castigat... Ce dovada e asta? Cum poti sa duci ceva care nu ti se comunica? Am mai auzit si ca poti sa te duci tu si sa insisti la judecatorie ca sa iti dea hotararea definitiva. Insisti spun pentru ca nu o rezolvi intr-o zi. Te duci de multe ori. Am si fost aici la noi de 2 ori si nici acum nu m-au programat pentru ca nu au gasit dosarul chipurile. La judecatoriile celelalte nu pot merge pentru ca ma costa milioane drumul si nu am bani. Nu pot sa cred ca asta este solutia. Ce ma sfatuiti?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
iulianiulianiulian, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulianiulianiulian , utilizator 22:44, 12 Noiembrie 2014
Pentru a putea dovedi ca detineti hotarare judecatoreasca favorabila este necesar sa intrati in posesia hotararii judecatoresti pe care sa o prezentati la autoritatea fiscala responsabila domiciliului dvs
Deplasati-va ,sau solicitati oficial presedintelui de instanta care a avut pe rol cauza dvs,
eliberarea unui exemplar al hotararii in cazul fiecarei contestatii promovate de dvs
In baza hotararilor definitive,autoritatea fiscala urmeaza sa radieze din evidente amenda
ynocentta a scris:

Deplasati-va ,sau solicitati oficial presedintelui de instanta care a avut pe rol cauza dvs,
eliberarea unui exemplar al hotararii in cazul fiecarei contestatii promovate de dvs

Va multumesc pentru raspuns! O intrebare: cum se poate solicita oficial presedintelui de instanta care a avut pe rol cauza? Deduc ca aceasta este alternativa la deplasare la judecatorie. O deplasare, poate deplasari chiar...care ar costa milioane. Va dati seama ca daca vroiam sa platesc milioane, cel mai comod era sa platesc amenzile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs respingere contestatie pv rovinieta - instanta nu a tinut cont de motivare! ionpopescu2007 ionpopescu2007 Buna seara, am neglijat plata taxei de drum si am circulat fara rovinieta pana cand am primit prima amenda, abia in acea zi mi-am amintit ca nu am rovinieta ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnã "admite în parte"? mai trebuie sau nu sã declar recurs? roty1987 roty1987 buna seara,am contestat un proces verbal de contraventie ,pe motivul ca in pv a fost descrisa fapta ,cum ca nu am acordat prioritate la pietoni, fapta a fost ... (vezi toată discuția)
Contestatia pv emis de politie acinoi2k acinoi2k Sunt sigura ca mai sunt alte mesaje in ceea ce priveste acesta problema....dar nu am reusit sa ma lipesc de nici unul..... Azi, am trecut pe rosu, am luat ... (vezi toată discuția)