avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Restituire avans ptr un serviciu neefectuat
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Restituire avans ptr un serviciu neefectuat

Bună seara.
Ma confrunt cu o problema și va rog sa ma ajutați dacă se poate.
Duminica ar fi trebuit sa avem un botez în familie. Am încheiat contracte cu un salon de evenimente și cu o firma ce asigura serv foto-video/ursitoare iar la fiecare am plătit avans.
În situația actuala, evenimentul nu poate avea loc. Am vorbit la salonul de evenimente și am întrebat cum facem în situația data,.. mi'a spus sa trimit e-mail în care sa cer anularea rezervării iar când am întrebat dacă voi primi avansul integral nu mi'a mai răspuns (au trecut 11 zile)
De la cealaltă firma mi s'a spus ca nu au de unde sa îmi înapoieze banii având în vedere situația și ca banii ii pot folosi în decursul a 12 luni ptr un alt eveniment.
Ce posibilități am sa recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:26, 23 Aprilie 2020
Practic un litigiu care va dura 1-2 ani si va începe cel mai devreme în câteva luni
La final se pune problema daca câștigat, de la cine recuperati banii probabil multe societăți vor intra in insolventa.Trebuie sa încercați o negociere o reprogamare a evenimentului etc.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Incepeti cu o somatie prin avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata reparare telefon gasit ValiF ValiF Bună ziua / bună seara! De aproximativ o lună şi jumătate mă lovesc de o situaţie tare ciudată în ceea ce priveşte un telefon ce l’am găsit ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii foto Nicoivan Nicoivan As dori ajutorul dvs referitor la o problema, am contractat serviciile unei firme care face prestarii servicii foto, pentru nunta , in contract era stipulat ca ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati, recuperare Euroinvest Euroinvest Buna dimineata, Va cer sfatul cum ar fi indicat sa procedez sa-mi recuperez banii imprumutati. Merg la un salon de infrumusetare de aproxim.2-3 ani,la ... (vezi toată discuția)