avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutiri la impozite pe perioada starii de urgenta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutiri la impozite pe perioada starii de urgenta

Buna ziua. Potrivit OUG 48/2020 sunt scutiti de plata impozitului pe venit cei care realizeaza venituri din activitati independente etc. Avand in vedere ca veniturile (sporadice) din adsense intra in activitati independente, mi-ar placea sa stiu daca in acest caz mai trebuie platit impozitul pe venit prin declaratia unica. Ce parere aveti ? Reamintesc ca anul acest in contextul covid 19 sunt scutiti la plata impozitului pe venit si alte categorii de persoane fizice.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Marius Iosif , utilizator 19:34, 24 Aprilie 2020
Buna ziua,
Din care articol al OUG 48 reiese ca persoanele care realizeaza venituri independente sunt scutite de plata impozitului pe venit?
Facilitățile fiscale sunt reprezentate de datorarea unor taxe reduse pe veniturile obținute. Taxe care sunt reținute și plătite efectiv de către angajator. Mai precis, facilitățile fiscale suspendate sunt:
SCUTIREA de impozit pe venit pentru:
veniturile din salarii pentru persoanele fizice din domeniul construcțiilor;
veniturile din salarii pentru activitățile sezoniere din domeniul turistic și al alimentației publice ale persoanelor fizice;
veniturile din salarii pentru crearea de programe pentru calculator ale persoanelor fizice;
veniturile din salarii pentru cercetare-dezvoltare și inovare ale persoanelor fizice;
veniturile din salarii, ACTIVITĂȚI INDEPENDENTE, drepturi de proprietate intelectuală, activități agricole, silvicultură și piscicultură, pensii ale persoanelor fizice cu handicap grav sau accentuat.
scutirea de contribuția la sănătate pentru persoanele fizice din domeniul construcțiilor;
contribuția redusă pentru pensii pentru persoanele fizice din domeniul construcțiilor.
Sursa: Romania TV.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
Marius Iosif, utilizator
Atasez ordonanta
[ link extern ]
Uite ca moderatorii au schimbat titlul. Inseamna ca e doar pe perioada starii de urgenta. Pai daca perioada starii de urgenta expira pe 14 mai de ce mai bagi scutiri de taxe, daca ele se pot plati pana in 24 mai, deci mai ai timp cam o saptamana. ASTA INSEAMNA SA TRAIESTI INTR-UN STAT MAFIOT. Oameni care doar se fac ca lucreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privind facilitățile fiscale și salariul diferențiat din ... MihaiV31 MihaiV31 Privind facilitățile fiscale și salariul diferențiat din domeniul construcțiilor, pentru aceste faciilitati sa fie aplicate trebuie ca angajatorul sa ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic constructii stare de urgenta octavmaura octavmaura Pentru somajul tehnic in situatia starii de urgenta in domeniul constructiilor se aplica facilitatile de constructii? (vezi toată discuția)
Contract de mandate in constructii scutit de cass si cas redus? Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Contract de mandate in constructii scutit de CASS si CAS redus? prin Legea 296/2020? Sa intelegem din modificarile aduse de L 296/2020 ca inclusiv la ... (vezi toată discuția)