avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi sot

Buna ziua,
Nu mă mai înțeleg cu sotul. Suntem căsătoriți de 6 ani, avem un copil de 9 luni și locuim in apartamentul proprietatea mea, dobândit în acte înainte de căsătorie. Mai avem un alt bun imobil, in care și el are drept de proprietate o cota parte.
Doresc să îl dau afară din locul u de stam, până la începerea divorțului și rezolvarea situației.
El nu vrea sa plece.
Întrebare: exista vreun impediment să îl dau afară de azi pe mâine? Vreun drept de uz că a stat 6 ani in aceasta locuinta?
In afara de mici reparatii ( reparat yala, dat cu lavabil, strâns o ușă, mutat mobila, montat priza, etc necesare existenței curente am luat împreună mașină de spălat și tv, pe care sunt de acord sa le împărțim).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:16, 26 Aprilie 2020
Buna ziua,
Ca sa-l dati afara fie pleaca el de buna voie fie exista niste altercatii majore si atunci solicitati un ordin de protectie cu evacuare fie introduceti in instanta o actiune in evacuare.
Avand in vedere starea de urgenta s-ar putea sa nu aveti voie sa-l evacuati.
Poate va intelegeti sa se mute el in celalalt imobil, proprietate comuna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
legal, nu il puteti da afara daca el locuieste acolo pt ca va e sot, Puteti cere evacuarea lui in instanta, dar dureaza, sau puteti cere emiterea unui ordin de restrictie si protectie si evacuarea ca masura de protectie.
pe cale ilegala, puteti sa il incuiati pe afara, riscati o amenda si cam atat.
Daca-i bunul dvs propriu si nu a fost notat imobilul în cartea funciară drept locuința familiei, puteți solicita evacuarea în instanță, cu notificare prealabilă!
Momentan executarile silite directe sunt suspendate, dar probabil dupa 15 mai se vor relua.
Oricum, varianta optima ar fi sa discutati cu el si sa ajungeti la o intelegere!
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea de a nota in cartea funciara ca locuinta familiala a unui apartament care este proprietatea unui tert Costi2014 Costi2014 Buna ziua domnule Profesor, Va rog sa-mi dati un sfat: De 8 ani saunt casatorita si locuiesc cu sotul meu intrun apartament proprietate a socrilor.In timp am ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie sa ma adresez daca sunt izgonita din casa? casatorita cu doi copii mici 0000000000 0000000000 unde trebuie sa ma adresez daca sunt izgonita din casa? casatorita cu doi copii mici, casa sotului, 11 ani de casnicie, in ce temei poate sa ma dea afara? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce sepoate face in cazul in care divortul este pronuntat ... Alina Fraicor Alina Fraicor Buna ziua, ce sepoate face in cazul in care divortul este pronuntat si sotul nu vrea sa paraseasca locuinta ( bun exclusiv al sotiei cu act semnat de catre el ... (vezi toată discuția)