avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... imputare suma de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

imputare suma de asociatie

Buna ziua!

Pe scara blocului, mirosea a gaze. Cineva a sunat la furnizorul de gaze, acestia au venit sa faca verificari si s-a constatat o defectiune robitnetul de gaze din apartamentul meu. Eu nu am simtit miros (stau mai mult cu geamul deschis la bucatarie), declansatorul de gaze nu a pornit.
Astfel a fost considerata urgenta/risc etc si gazele au fost oprite o saptamana, au pus sigiliu pe contorul principat, iar pentru desigilare au trebuit facute verificari, de catre o firma autorizata iscir, la toate apartamentele de pe scara, ceea ce a dus la un cost de 6000 si ceva de lei ce au fost platite de asoctiatie (a fost impartita suma si a venit la intretinere la fiecare apartament in parte).

Acum presedintele asociatiei ma aneninta ca ma da in judecata sa platesc eu toata suma ca defectiunea a fost la mine in apartament.

Este posibil asa ceva? Exista ceva fondat? Sau vrea doar sa ma sperie?

Va multumesc anticipat pentru lamuriri
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2020
kodove, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:26, 28 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca detectorul de gaze din apartament nu a detectat gazele nu sunteti vinovat dupa parerea mea.Sunt însă mai multe aspecte de verificat si este destul.xe.mult de discutat.
Dacă va dau în judecată este indicat sa apelați la avocat deoarece este necesar sa fie facute aparari complexe.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apoi si astia de la gaze stiu sa-si faca de lucru... Cu dracu, o saptamana pentru a inlocui un robinet? Oricand se poate intampla o neprevazuta. Din acest motiv, periodic la 2 ani se fac verificari de catre o firma autorizata - cum ziceti si tocmai asta vor sa constate - o functionare normala a instalatiei de furnizare a gazelor. Unde gasesc o "problema", din cate stiu, o rezolva pe loc - si fara atata tam-tam. Cum sa fie o lucrare de 6000 lei o simpla verificare? Pai a gasit satul cu prosti la asociatia dvs.?
Urmati sfatul d-lui avocat !
Da, si cele arătate de dvs. sunt de -a dreptul stupefiante...
In general, ceea ce este ciudat este de natură de a trezi suspiciuni...
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am intalnit situatia asta...la mine in bloc.Cineva a sunat la distrigaz pt ca mirosea a gaze. Au venit, au sigilat si pa. Ei nu fac verificari sau reparatii. Ne-au impus sa cautam o firma acreditata care sa vada care este problema. Firma am gasit intr-o ora dar, ne-au explicat ca trebuie sa faca un raport si sa-l depuna la Distrigaz...ma rog, Engie. Si dupa ce Engie ''citeste'' raportul, vor veni sa dea drumul la gaze. Toata treaba dura o saptamana.
La dvs probabil este altceva...probabil [resedintele spune a nu ati avut detectorul in priza...altfel ar fi declansat alarma. Mai ales daca firma a verificat detectorul si functiona...
Multumesc, pe mine ma intereseaza un sigur lucru. Daca poate sa ma dea pe mine in judecata sa recupereze asocia de la mine toata acea suma pentru verificari.
Defapt de putut poate, ca pot sa dau in judecata si ca te uiti urat pe strada la mine, dar daca exista ceva fondat, sau este ceva de neconceput.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2020
kodove, utilizator

Alte discuții în legătură

Revizie instalatie comuna de gaze ca urmare a unei scurgeri de gaze dintr-un apartament TataruM TataruM revizie instalatie comuna gaze Ma confrunt cu urmatoarea situatie: proprietarul unui apartament din blocul in care locuiesc a sesizat Distrigaz ca are o ... (vezi toată discuția)
Detector de gaze declanșat rezultă in plata a 5000 lei George Silaghi George Silaghi Buna ziua, Aseara mi s-a declansat detectorul de gaz deoarece am dezinfectat prin bucatarie cu alcool sanitar / spirt. Ulterior am scos detectorul din ... (vezi toată discuția)
Verificare gaze, probleme alina_25 alina_25 Asociatia de locatari probabil a incehiat cu o firma privata un contract de verificasre instalatie gaze anuntul privind verficarea fost pus doar cu 2 zile ... (vezi toată discuția)