avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata concediului de odihna la lichidare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata concediului de odihna la lichidare

Buna ziua,
Am iesit la pensie in luna februarie si societatea la care lucrez mi-a prelungit contractul de munca cu inca 6 luni !
In contextul epidemiei de sarscov 2, in luna aprilie am fost lasat acasa cu 75%, in acest timp am fost anuntat de societate ca de la 1 mai, trebuie sa-mi fac lichidarea si imi plateste doar 5 zile de concediu din totalul de 28 !
Intrebare : este legal sa-mi plateasca doar 5 zile de concediul si de ce ?
Ps. Au fost colegi care au luat tot concediul inainte de lichidare si nu au restituit niciun bani !
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 11:44, 27 Aprilie 2020
La ieșirea la pensie trebuia să vi se compenseze zilele de concediu de odihnă neefectuate și neplătite, întrucât contractul de muncă v-a încetat de drept. Acum aveți un alt contract de muncă, cu durată determinată, 6 luni, la care se aplică corespunzător prevederile legale în materie.
Probabil că acei colegi au beneficiat de plata întregii indemnizații fiindcă efectiv au intrat în concediu de odihnă, anterior ieșirii la pensie ori suspendării contractelor din cauza pandemiei sau din alte considerente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu de odihna neefectuat barnar46 barnar46 Sunt incadrat in munca in septembrie 1968. In noiembrie 2008 doresc sa ies la pensie. Nu am beneficiat de concediu in anul in curs. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la iesirea la pensie. neculai29 neculai29 Mentionez ca in luna septembrie 2015 am iesit la pensie si mai aveam de efectuat 6 zile de C.O. pe anul in curs din cele 20 . Mai am dreptul la plata celor 6 ... (vezi toată discuția)
Va salut. aș avea o nelămurire, poate ați trecut prin aceiași ... mroby mroby Va salut. Aș avea o nelămurire, poate ați trecut prin aceiași situație. Sotia mea e însărcinată, urmează să intre în concediu prenatal în luna ... (vezi toată discuția)