Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere pentru cetateni care apartin de alta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere pentru cetateni care apartin de alta religie

Buna ziua,

In legatura cu zilele libere pentru cetateni care apartin de alta religie am inteles ca prin certificatul de botez pot optine inca 6 zile libere pe an .Doar ca in data de 16 aprilie sa modificat legea si am inteles ca au fost introduse ca sarbatori legale in Romania si Vinerea Mare si a 2 zi de Pasti si pentru persoanele care apartin religiei Catolice. Acum as vrea sa inteleg dece daca am zi libera pentru Vinerea Mare la catolici nu am dreptul sa am zi libera de Vinerea Mare Ortodoxa mai ales daca am lucrat.

Multumesc mult si o zi placuta tuturor .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 29 Aprilie 2020
Salariatii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii, atat la datele stabilite pentru cultul religios legal, crestin, de care apartin, cat si pentru alt cult crestin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.

In speta:
- daca ati avut liber atat in Vinerea Mare cat si de Vinerea Mare Ortodoxa , veti recupa numai ziua Vinerea Mare Ortodoxa ;

- daca ati avut liber in Vinerea Mare si ati lucrat in Vinerea Mare Ortodoxa , atunci nu aveti ce recupa .
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)
Pastele catolic - sarbatoare legala? irumes irumes Conform ultimelor modificari ale art. 139 din Codul Muncii, alin.(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: - 1 şi 2 ianuarie; - ... (vezi toată discuția)
Sarbatorile legale dublate si plata salariului Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Prin Legea 37/2020 s-a instituit ca sarbatorile legale de Vinerea Mare, Paste si Rusalii dublate in cazul cultului religios crestin vor fi recuperate in cazul ... (vezi toată discuția)