avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... limba maghiară in instituții/supermarketuri
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

limba maghiară in instituții/supermarketuri

Bună! întrebarea mea cred că este una de bun simț. este legal ca in cadrul tuturor supermarketurilor, magazinelor mari si instituțiilor sa fie dublate toate textele si in limba maghiară, având in vedere ca limba maghiară nu este o limba oficiala in Ro? Indiferent de cât de numeroși sunt cetățenii români vorbitori (doar) de limbă maghiară, mi se pare o măsură prin care le ofera varianta de a nu fi nevoiți sa învețe limba oficiala a statului in care trăiesc și prin aceasta se găsește o cale spre dezbinarea cetățenilor vorbitori de limba romana respectiv de maghiară.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 17:07, 9 Octombrie 2020
Da.Cred ca e o masura buna pentru ca asigura o mai buna convietuire a ambelor populatii.Si in Texas USA sunt cam toate scrise si in limba spaniola.Care e problema?Vreti sa ne intoarcem in timp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce limbă am voie să vorbesc la locul de muncă? Hemera22 Hemera22 Astăzi la locul de muncă m-am întâlnit cu o colegă care a demisionat și era prezentă în magazin ca și clientă. Vorbeam în limba maghiară (suntem de ... (vezi toată discuția)
Legea cetateniei romane const_be const_be Pe la sfarsitul anului trecut, presa din Chisinau a scris despre o conditie care li se pune celor care solicita redobandirea cetateniei romana in baza art. 11 ... (vezi toată discuția)
Limba in care se redacteaza contractele administratiei publice locale INA_FM INA_FM Buna ziua! Este considerat legal un contract incheiat doar in limba maghiara intre o institutie a administratiei publice locale si o asociatie din ... (vezi toată discuția)