avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea

as dori sa stiu in cazul in care bunica mea a murit si mie mi-a lasat testament in care ma numeste mostenitor al ei alaturi de copiii ei am drept de castig ?
in cazul in care eu am ajutat-o cu bani la constructia casei
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:44, 14 Decembrie 2009
Prin testamentul facut de catre bunica nu trebuie sa se incalce rezerva succesorala. Daca a fost incalcata rezerva succesorala se va dispune reductiunea testamentului...
Ce mostenitori mai are bunica dvs si ce alte bunuri mai detine?
Ce inseamna ca v-a numit mostenitor alaturi de copiii ei? Ce prevede acel testament? Cat din averea ei va lasa dvs?
B-)
mai are trei copii dintre care unul este tatal meu dar bunica a vrut sa ma treaca si pe mine alaturi de ei.in afara de casa si terenul de500mp nu mai are nici o mostenire dar as dori sa stiu daca ma pot da la o parte din aceasta mostenire
asa cum v-a spus si colega mea, daca nu se incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari ( tatal si fratii sai , impreuna cu bunicul daca mai traieste ) nu veti putea fii inlaturat de la masa succesorala.
va trebui sa va prezentati la notariat , alaturi de ceilalti erezi in vederea dezbaterii succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua tatălui meu ia fost facut un testament prin care bunicul ... Andreea_georgiana Andreea_georgiana Buna ziua Tatălui meu ia fost facut un testament prin care bunicul meu ia lasat lui toată averea.. In acel testament este trecut si pământul din câmp ... (vezi toată discuția)
Reductiune testamentara yulianus yulianus Buna ziua. Revi cu o intrebare,pt cineva care ma poate ajuta, sunt intr-un proces cu unchiul meu partaj judicar, in care el cere reductiune testamentare(eu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)