avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Sunt executat silit (poprire pe salariu) de catre societati tip Kruk, Secapital de aprox. 10 ani, pentru pentru un credit pe care nu l-am mai putut rambursa.
Acum vreau sa fac un credit pentru achizitionarea unei locuinte prin programul ,,Prima casa".
Va rog sa-mi spuneti daca in aceste conditii, aceasta locuinta poate fi executata.
Va multumesc.
Bună dimineața.

Potrivit dispozițiilor art. 813 alin. (5) Cod Civil, „În cazul titlurilor executorii privitoare la creanțe a căror valoare nu depășește 10.000 lei, vânzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi făcută numai dacă acesta nu are alte bunuri urmăribile sau dacă are bunuri urmăribile, dar nu pot fi valorificate. Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecătoresc informațiile, lămuririle și dovezile necesare, precum și furnizarea cu rea-credință de informații incomplete în legătură cu existența și valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natură a fi valorificate în vederea acoperirii integrale a creanței permit declanșarea urmăririi silite imobiliare chiar dacă valoarea creanței nu depășește 10.000 lei.”.
În atare situație, atât timp cât realizați venituri, iar sumele executate silit pot fi recuperate prin poprire, dacă acestea nu depășesc suma de 10.000 lei, executorul judecătoresc nu ar putea proceda la executarea silită a imobilului.
Nu ar strica, totuși, să faceți o verificare a executărilor despre care discutați. Poate ar exista motive de a contesta executarea silită.

Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Va multumesc pentru raspuns.
Am imprumutat de la banca in 2007 8000 euro, am platit pana in 2010 ratele, apoi am fost executat silit prin poprire pe salariu rambursand in total pana in prezent aprox. 17000 euro si inca mai am de returnat aprox. 9000 euro.
Ma omoara astia, nu mai pot!
Nu cred că veţi putea obţine un credit "Prima casă" tocmai datorită debitului pe care îl aveţi. Verificaţi situaţia.
Banca a vandut creata din 2012 firmelor de recuperare dupa cum am scris si mai sus. Deci nu pot fi in biroul de credit.

Carturarul a scris:

Nu cred că veţi putea obţine un credit "Prima casă" tocmai datorită debitului pe care îl aveţi. Verificaţi situaţia.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cata agresivitate. In biroul de credit puteti sa fiti mult timp. Nu doar 3 ani sau 5 ani sau 2. Mai tine si de noroc. Dar presupun ca ati fost o persoana diligenta si v-ati interesat la banca si au dat un aviz de principiu - favorabil. Oricum ar fi, datoriile dvs pot fi supuse cu brio unei executari imobiliare.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
Company Advising, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? ... Ionica Porumbel Ionica Porumbel Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? Baza legală. (vezi toată discuția)
Executare silita apartament luat cu credit de nevoi personale adinkaa adinkaa in cazul in care iau un creduit de nevoi personale negarantat cu apartamentul, exista vreo situatie in care banca poate sa-mi ia aparatamentul? (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)