avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... E ok daca nu merg la serviciu de 1 mai?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

E ok daca nu merg la serviciu de 1 mai?

Buna ziua. Firma noastra nu a anuntat nimic referitor la ziua de 1 mai care este libera prin lege. Adica pentru ei e ca o zi normala de munca, cu toate ca nu avem flux continuu de productie. De Pasti am fost liberi. Va intreb, daca eu stau acasa de 1 Mai, e legal? Pot fi sanctionat pentru asta? Totusi e zi libera data de stat.
Cel mai recent răspuns: paul_sonea , utilizator 13:23, 2 Mai 2020
Sunt doua situatii posibile;
- Daca nu erati de serviciu in aceasta zi , atunci va trebui sa va treaca liber - zi de sarbatoare legala.

- Daca erati de serviciu in aceasta zi , atunci va trebui sa va treaca prezent daca ati fost la munca sau absent nemotivat daca nu ati fost.
Pai cum sa fiu de serviciu daca ziua de azi e libera de la stat? Normal trebuia oprita activitatea asa cum au facut-o de Pasti. Nu lucram in flux continuu si nu sunt singurul care nu a mers la munca azi. Cum poti pune pe cineva nemotivat daca ziua e libera prin lege?
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
In zilele de sarbatoare legala se poate lucra ... se poate ponta nemotivat, daca acea persoana era de serviciu in ziua respectiva.

Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Prin prin urmare, exista asa ceva ,program de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile ?
Este paradoxal ce imi spuneti. Cum sa fii de serviciu daca este sarbatoare legala si implicit liber de la stat? Cine incalca legea? Eu ca nu merg sau patronul care nu respecta liberul de la stat, ca drept legal al angajatului...
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu este paradoxal ... va dau un exemplu, marile supermarketuri sunt deschise astazi ... pentru angajati nu este zi libera ????

Alte discuții în legătură

Paºte catolic, pontaj luna aprilie 2013 Cosmi7 Cosmi7 Bună ziua, Dragii mei, Vă supun atenţiei următoarea chestiune; Luna aprilie 2013, are 22 de zile lucrătoare. Cum pontez salariaţii de ... (vezi toată discuția)