avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... E ok daca nu merg la serviciu de 1 mai?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

E ok daca nu merg la serviciu de 1 mai?

Buna ziua. Firma noastra nu a anuntat nimic referitor la ziua de 1 mai care este libera prin lege. Adica pentru ei e ca o zi normala de munca, cu toate ca nu avem flux continuu de productie. De Pasti am fost liberi. Va intreb, daca eu stau acasa de 1 Mai, e legal? Pot fi sanctionat pentru asta? Totusi e zi libera data de stat.
Cel mai recent răspuns: paul_sonea , utilizator 13:23, 2 Mai 2020
Acolo e vorba de flux cobtinuu. La noi nu.

Cornel Vasile a scris:

Nu este paradoxal ... va dau un exemplu, marile supermarketuri sunt deschise astazi ... pentru angajati nu este zi libera ????

Supermarketurile nu intra la flux continuu ... legea este aplicabila si in aceste situatii .
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru informatii. Nu a fost nici o problema ca nu am mers la serviciu. Mi s-a transmis ca oricum era liber de la guvern deci nu eram obligat sa merg. Se pare ca nu e asa cum mi-ati spus dar multumesc pentru interes si rabdare. Weekend placut!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paºte catolic, pontaj luna aprilie 2013 Cosmi7 Cosmi7 Bună ziua, Dragii mei, Vă supun atenţiei următoarea chestiune; Luna aprilie 2013, are 22 de zile lucrătoare. Cum pontez salariaţii de ... (vezi toată discuția)