avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire online

Am creat, impreuna cu alte 2 prietene 4 conturi de instagram unde in privat, am adresat injurii minore, fara amenintari cu moartea sau bataia. Am postat si pe story, mai multe poze care erau publice, de asemenea cu mici comentarii asupra acelei persoane, fara amenintari cu moartea sau injurii. Una dintre prietenele mele a pozat o fata de la spate, pe strada, si i a trimis de pe acest cont. Aceasta zice ca ea se simte urmarita si hartuita si de asemenea toti zic ca le am distrus familile si viata. Acum ei ne pun pe story si zic ca suntem sociopate si psihopate pentru ca am creat acele conturi false si am facut asta. Ne si ameninta cu politia. Intrebarea mea este daca ceea ce am facut ar avea repercursiuni penale? Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 10:11, 2 Mai 2020
Da, există pedeapsă penală pentru acest tip de fapte, iar prietena cu poza este cea mai expusă dacă cea pe care a fotografiat-o face plângere. Nu la închisoare, dar o amendă este foarte posibil să primească.

Art. 208. -
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmărește, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.

(3) Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Nu mai faceți așa ceva.
Și ar fi bine să vă cereți scuze public, vă ajută inclusiv dacă vă fac plângere penală.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2020
Emilika40, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa dau in judecata facebook chucki chucki Buna ziua. Astazi pe facebook, in timpul unei postari pe o pagina publica, am fost injurat de nenumarate ori, amenintat cu moartea (direct si indirect) fara ca ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Când te simți urmărit buna ziua, cum poți sa reclami și ... veronicam veronicam Când te simți urmărit Buna ziua, Cum poți sa reclami și care este modalitatea de a reclama o persoana atunci când te simți urmărit, hărțuit de ... (vezi toată discuția)