avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic Intreprindere Individuala fara angajati
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic Intreprindere Individuala fara angajati

Sunt titular intreprindere individuala activitate comert in magazin , dar si activitate online web design. In perioada starii de urgenta am intrerupt total activitatea de comert, dar cea online a continuat pana pe 10 aprilie Pot solicita somaj tehnic pe perioada 10- 30 aprilie?Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 16:56, 3 Mai 2020

Buna ziua,

Beneficiari eligibili pentru acordarea indemnizației potrivit O.U.G. nr. 30/2020, cu modificările și completările ulterioare, sunt:

alţi profesionişti, astfel cum sunt reglementaţi de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, precum şi persoanele care au încheiate convenţii individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată, cu modificările ulterioare, care întrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.

Pentru categoriile de persoane prevăzute mai sus, plata indemnizaţiei se realizează de la bugetul de stat alocat Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi structurile sale subordonate.

Cuantumul indemnizaţie lunară este de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020

Documentele necesare solicitării indemnizației prevăzute de lege se transmit la agenţiile teritoriale până pe data de 10 a lunii curente pentru plata indemnizaţiei din luna anterioară.

Depunera documentelor se face, prin aici.gov.ro, la agențiile teritoriale pentru plati si inspectie sociala, unde este inregistrat sediul social al persoanei juridice/fizice care si-a întrerupt activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2.

Depuneti aici:[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație pfa stare de urgenta Magda77? Magda77? Bună ziua. Care sunt condițiile pe care trebuie întrunească un Pfa pentru a primi indemnizația pentru stare de urgenta.? (vezi toată discuția)
Indemnizatie pfa ordonanta 30/2020 actualizata hugobos hugobos Buna ziua! Sunt PFA ,fara contract de munca,cu activitatea taximetrie si as dori sa stiu daca prin ordonanta de urgenta 30/2020 actualizata prin oug 32/2020 ... (vezi toată discuția)
Anpis pretinde returnarea indemnizatiei oug30/2020 ca suma necuvenita ... andreiSRR andreiSRR ANPIS pretinde returnarea indemnizatiei OUG30/2020 ca suma necuvenita Sotia este PFA profesii libere, traducator autorizat. A avut concediu cretere copil ... (vezi toată discuția)