avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua! Ma deplasam pe un drum prioritar iar un autoturism care venea de pe un drum neprioritar și care ar fi trebuit sa îmi cedeze trecerea nu a făcut-o. Prin urmare mi- a tăiat fata. Nu as fi avut timp sa franez și instinctiv am tras stânga de volan. Am evitat autoturismul respectiv insa am avariat 2 mașini parcate. Stiu ca pentru avarierea celor doua mașini parcate eu sunt de vina, însă as putea sa îl trag la răspundere pentru paguba și pe cel care nu mi-a acordat prioritate? As vrea măcar sa depun o plângere având in vedere ca el a fost cauza . Se poate? Și dacă da pt ce anume as putea depune plângere ?
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
cri278, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:14, 4 Mai 2020
Buna ziua,
Puteti depue plangere la politie pentru Neacordare de prioritate.
Daca o sa fie gasit vinovat, cred ca o sa puteti recupara de la dumnealui daunele pentru cele doua autovehicule avariate.
Daca se dovedeste ca accidentul dvs. a fost provocat de un alt autovehicul, da. Va trebuie probe: camere video, martori. Recomand sa va angajati un avocat - eventual specializat pe contraventii si incalcari ale Codului Rutieri - pentru a demara procedurile catre Politie. Nu cred ca veti reusi de unul singur.

In final, daca se constata ca accidentul a fost provocat de respectivul, veti putea sa va recuperati atat paguba dvs (pt auto personal) cat si paguba rezultata din avarierea celorlalte 2 masini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident silviu2909 silviu2909 ce se intampla daca lovesti o masina parcata pe marginea drumului, zgariindu-le doar, pe amandoua, si pleci de acolo, fara sa raportezi nimic la politie ? (vezi toată discuția)
Accident cu evitare mașină și lovire mașină parcată. se poate lua în considerare doar declarația șoferului care l-a produs? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Circulam pe banda 2 si am trecut pe banda 1 regulamentar, soferul din spate spune ca ma evitat si a tras de volan dreapta intrand intr -o masina parcata, eu nu ... (vezi toată discuția)
Provocare accident rutier stoica_b stoica_b Un conducator auto se afla in depasirea unui vehicul, cand auto care depasea a ajuns paralel cu vehiculul depasit, cel care era depasit nu s-a asigurat la ... (vezi toată discuția)