Buna ziua! Ma deplasam pe un drum prioritar iar un autoturism care venea de pe un drum neprioritar și care ar fi trebuit sa îmi cedeze trecerea nu a făcut-o. Prin urmare mi- a tăiat fata. Nu as fi avut timp sa franez și instinctiv am tras stânga de volan. Am evitat autoturismul respectiv insa am avariat 2 mașini parcate. Stiu ca pentru avarierea celor doua mașini parcate eu sunt de vina, însă as putea sa îl trag la răspundere pentru paguba și pe cel care nu mi-a acordat prioritate? As vrea măcar sa depun o plângere având in vedere ca el a fost cauza . Se poate? Și dacă da pt ce anume as putea depune plângere ?
Buna ziua,
Puteti depue plangere la politie pentru Neacordare de prioritate.
Daca o sa fie gasit vinovat, cred ca o sa puteti recupara de la dumnealui daunele pentru cele doua autovehicule avariate.
Daca se dovedeste ca accidentul dvs. a fost provocat de un alt autovehicul, da. Va trebuie probe: camere video, martori. Recomand sa va angajati un avocat - eventual specializat pe contraventii si incalcari ale Codului Rutieri - pentru a demara procedurile catre Politie. Nu cred ca veti reusi de unul singur.
In final, daca se constata ca accidentul a fost provocat de respectivul, veti putea sa va recuperati atat paguba dvs (pt auto personal) cat si paguba rezultata din avarierea celorlalte 2 masini.
Accident
silviu2909
ce se intampla daca lovesti o masina parcata pe marginea drumului, zgariindu-le doar, pe amandoua, si pleci de acolo, fara sa raportezi nimic la politie ?
(vezi toată discuția)