avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit venit/Declaratie unica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit venit/Declaratie unica

Am predat o masina veche la Remat, prin programul rabla. Pe langa suma modica primita de la Remat pe fierul vechi, am primit o suma (in vouchere) de la buget pe programul rabla.
Declar acest venit in declaratia unica si platesc impozit?
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
IordacheClaudiaElena, utilizator
Cel mai recent răspuns: IordacheClaudiaElena , utilizator 16:19, 16 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Buna ziua,

Pentru bunurile din patrimoniul personal predate la REMAT nu se plateste impozit.

Comunicat AFM (Administratia Fondului pentru Mediu) voucher ptr electrocasnice:

„Obiectul programului il reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu, acordata sub forma unui voucher,pentru inlocuirea echipamentelor electrice si electronice de uz casnic, uzate, cu unele mai performante din punct de vedere energetic.”
Astfel in cadrul Programului, beneficiarii persoane fizice a voucherelor au obligativitatea sa predea un EEE uzat echivalent in schimbul achizitionarii unui EEE nou ,respectiv veniturile obtinute(voucherele) se circumscriu prevederilorart. 62, lit. f) din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal,cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit caruia nu sunt impozabile “veniturile de orice fel, in bani sau in natura, primite la predarea deseurilor din patrimoniul personal”.

Asadar, beneficiarii nu trebuie sa plateasca impozit de 10% pentru aceste vouchere prin completarea Declaratiei unice, asa cum se intampla in cazul voucherelor pentru biciclete.
Multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce declaratie trebuie sa completez anul acesta la anaf pentru vouchere pentru electrocasnice? silvia159 silvia159 Buna ziua Am beneficiat de doua vouchere pentru electrocasnice in anul 2021. Ce declaratie trebuie sa completez anul acesta la ANAF si care este termenul pana ... (vezi toată discuția)
Programul rabla 2016 Hamarsold1234 Hamarsold1234 Stie cineva ce acte sunt necesare pentru rabla 2016? Eu am doua masini, mi le-au distrus la Remat, pot obtine 13000 de lei pe amandoua? Pot obtine 2 vouchere a ... (vezi toată discuția)
Rabla 2013 anelecavon anelecavon Bună ziua, Vă rog frumos să-mi răspudeţi la două întrebări: 1. Dacă tichetul pentru programul rabla 2013 este transmisibil ?, 2. Dacă ... (vezi toată discuția)