raluk0207 
	    	Utilizator

raluk0207 
	    	Utilizator	    

IspasAlina 
	    	Utilizator

IspasAlina 
	    	Utilizator	    

Nu este o idee bună.
Conform art 1091 alin 4 din Codul civil
"Până la dovada contrară, înstrăinarea cu titlu oneros către un descendent ori un ascendent privilegiat sau către soțul supraviețuitor este prezumată a fi donație dacă înstrăinarea s-a făcut cu rezerva uzufructului, uzului ori abitației sau în ."
Așadar, da, trebuie să fie prezenți și ceilalți copii.
Contractul pe care doriți să îl încheiati înseamnă să le achitați părinților un preț al vânzării și să îi și intretineti pana la deces.
Pe termen lung, s-ar putea sa ajungeți să plătiți acel imobil mult mai mult, în funcție de cât trăiesc părinții și de ce nevoi au.
După cum preciza și articolul de mai sus, actul este prezumat a fi de fapt o donație, ceea ce înseamnă că după decesul părinților, ceilalți copii pot solicita reductiunea.
 raluk0207 
	    	Utilizator

raluk0207 
	    	Utilizator	    

IspasAlina 
	    	Utilizator

IspasAlina 
	    	Utilizator	    

Fie un contract de donație, fie un contract de vânzare (simplu, fără nicio clauza), cu mențiunea că pentru a fi valabil trebuie să le achitați un preț sincer și serios.
Însă până acolo, trebuie dezmembrat terenul.
 raluk0207 
	    	Utilizator

raluk0207 
	    	Utilizator	    

raluk0207, utilizator
 raluk0207, utilizator 	
			 Rammona	                   

As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
	                    Rammona	                   

As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)

irina_irina	                   

Buna ziua! Socrul meu trebuie sa faca actele pt un teren pe care sunt 2 case (a lui in care locuieste si inca una in care stam noi, adica copilul lui cu ... (vezi toată discuția)
	                    irina_irina	                   

Buna ziua! Socrul meu trebuie sa faca actele pt un teren pe care sunt 2 case (a lui in care locuieste si inca una in care stam noi, adica copilul lui cu ... (vezi toată discuția)

nebunatica_id	                   

Am si eu o nelamurire ... socrii mei vor sa-i treaca apartamentul in care locuiesc, proprietate personala, pe numele sotului meu, unul dintre copii, ei fiind ... (vezi toată discuția)
	                    nebunatica_id	                   

Am si eu o nelamurire ... socrii mei vor sa-i treaca apartamentul in care locuiesc, proprietate personala, pe numele sotului meu, unul dintre copii, ei fiind ... (vezi toată discuția)