avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... contract chirie
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

contract chirie

Buna ziua,

Am un contract de inchiriere cu un dezvoltator pentru un apartament pe persoana fizica, contract recent reinnoit pe un an ( de la 1 feb.), pe o suma mai mare, evident.
In contextul actual, cu sotia trimisa in somaj tehnic si afacerea personala afectata de criza, as dori sa aflu cum pot sa-l renegociez, daca am vreo solutie de la Stat care sa ma ajute sa solicit dezvoltatorului fie o pasuire la plata, fie o reducere a sumei de plata.
Mentionez ca acest dezvoltator are scoase la inchiriat in acest moment alte apartamente similare cu sume mai mici decat cea pe care o avem in contract.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Mihai
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti un ajutor de la stat in astfel de situatii. Este o relatie comerciala privata pe care nu o poate reglementa statul.
Incercati sa negociati direct cu dezvoltatorul conditiile contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu pentru publicitate outdoor fara consultarea chiriasului pngd pngd In luna iunie am inchiriat un apartament in scopul functionarii unui punct de lucru al societatii comerciale (spatiu birouri). Trei luni mai tarziu ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. am inchiriat un apartament cu 3 camere privat nemobilat undeva in sect 2. vreau sa stiu daca propietarul apartamentului ne va face contractul de ... (vezi toată discuția)
Revizie gaze si reparatii emine emine Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament inchiriat. As dori sa stiu cine ar trebui sa plateasca revizia la gaze, reparatiile pentru acoperis, zugravitul pe ... (vezi toată discuția)