avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul Constructie Pe Terenul Meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul Constructie Pe Terenul Meu

Buna ziua.
Am cumparat un teren f0rmat din 2.5 loturi intr-un complex rezidential. Iar de curand am vazut ca vecinul nu a innumarat bine loturile si a ajuns sa isi construiasca jumatate de casa pe lotul meu.
Am incercat o discutie amiabila astfel incat sa ii vand fie tot terenul sau 1.5 loturi iar ultimul sa il schimb in alta locatie . Dar nu am reusit momentan.
Ce variante legale am in situatia data daca nu reusesc sa ajung la o intelegere amiabila?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alin1918 , utilizator 15:50, 8 Mai 2020
Buna ziua.
Momentan am ajuns la o decizie amiabila sa il las sa stranga niste bani.
Exista riscul pentru mine sa isi vanda casa si terenul unei alte persoane care care nu verifica situatia bine in teren si apoi sa fiu nevoit sa ma judec cu noul proprietar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat autentificat sau superficie? BratuIon BratuIon Detin un teren intravilan pe care vreau sa amplasez un SKID GPL,M-am prezentat la Primaria de domiciliu pentru a solicita un certificat de urbanism cu toate ... (vezi toată discuția)
Superficie costache-d costache-d Buna ziua. Va rog sa ma ajutati , am o casa cumparata pe legea 112, am un Contract de Inchiriere pe curte (curtea este la comun cu o familie) cu icral Titan ... (vezi toată discuția)
Accesiune imobiliara Dragut Dragut un fiu care construieste pe terenul unuia dintre parintii sai inainte ca acestia sa moara este constructor de rea credinta sau de buna credinta?faptul ca a ... (vezi toată discuția)