avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate lege sau abrogare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate lege sau abrogare

Buna ziua,

As dori sa stiu daca Legea 231/2018 mai este in vigoare sau a fost abrogata, respectiv:
Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1 din 5 ianuarie 1998, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
1. La articolul 23, alineatele (2) și (21) se modifică și vor avea următorul cuprins:
(3) Terenurile situate în intravilanul localităților, aferente construcțiilor edificate de către fostele cooperative de producție, fostele asociații economice intercooperatiste și fostele cooperative de consum, se înscriu în proprietatea actualilor deținători, cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) sunt deținători de construcții de la data dobândirii și până la data solicitării înscrierii dreptului de proprietate;
b) fac dovada că imobilul este înregistrat în registrul agricol și a plății impozitelor și taxelor în conformitate cu prevederile legale;
c) pentru terenul aferent construcției nu a fost constituit sau reconstituit dreptul de proprietate;
d) terenurile nu sunt în proprietatea publică sau privată a unităților administrativ-teritoriale."

Ca si cooperativa mestesugareasca, avem ca mijloc fix (cladire) un teren dat in folosinta, fara plata, pe perioada nedeterminata, de catre consiliul popular in 1980 - 1982 (nu mai gasesc actul cu exactitate). Conform legii de mai sus putem deveni proprietari pe suprafata de teren aferenta cladirii, situat la parterul unui bloc, in vederea intocmirii unei carti funciare?


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Neagu_Mirela , utilizator 12:47, 6 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
versiunea in vigoare a oricarui act normativ o gasiti pe portalul legislativ al ministerului justitiei: [ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns, insa ma interesa sa stiu daca conform legii de mai sus putem deveni proprietari (ca si cooperativa mestesugareasca) pe suprafata de teren aferenta cladirii, situat la parterul unui bloc, in vederea intocmirii unei carti funciare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, conform legii nr. 87/2020 pentru modificarea legii ... CONSTANTIN PETRUTA CONSTANTIN PETRUTA Buna ziua, Conform Legii nr. 87/2020 pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 conform careia, potrivit noii reglementări, art. 24 alin. (3) se ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren de sub bloc cerut la vanzarea apartamentului bogdan1709 bogdan1709 Buna ziua, Suntem in curs de vanzare a unui apartament unui cuplu care-l cumpara prin prima casa. Am furnizat toate actele necesare, iar astazi ne-a sunat de ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)