avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Conform Legii nr. 87/2020 pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Conform Legii nr. 87/2020 pentru modificarea Legii ...

Buna ziua,
Conform Legii nr. 87/2020 pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 conform careia, potrivit noii reglementări, art. 24 alin. (3) se modifică și va avea următorul conținut:
„(3) Terenurile aferente construcțiilor edificate de către fostele cooperative agricole de producție, de fostele asociații economice intercooperatiste, de fostele organizații și entități ale cooperației de consum, indiferent de denumirea acestora, precum și ale altor construcții aflate în proprietate privată se înscriu, la cerere, în proprietatea actualilor deținători, cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) sunt deținători de construcții de la data dobândirii și până la data solicitării înscrierii dreptului de proprietate;
b) fac dovada că imobilul este înregistrat în registrul agricol și a plății impozitelor și taxelor aferente în conformitate cu prevederile legale;
c) pentru terenul aferent construcției nu a fost constituit sau reconstituit dreptul de proprietate.”

ma poate ajuta cineva sa inteleg daca mai se aplica aceasta lege daca cooperativa de consum a vandut imobilul catre un SRL. SRL-ul poate revendica terenul de sub cladire, fiind actualul proprietar, chiar daca cladirea este situata pe spatiul public?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GinaBb , utilizator 13:43, 7 Decembrie 2023
daca reusiti sa inscrieti terenul in Registrul Agricol, da. Dar asta doar in care nu sunteti in Municipii sau in Bucuresti. ca in acestea , nu va inregistreaza. Iar conditia e sa fie in registru
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua!Detin o casa in sectorul 1 Bucuresti,cumparata cu legea 112.Sunt 100mp din care 50mp sub constructie si cumparati o data cu casa.Pentru restul de 50mp detin contract de concesiune (25 mp pentru ca am construit) si contract de inchiriere(25 mp )Cei de la primarie spun ca voi primi act de proprietate doar pe cei 25 mp inchiriati nu si pentru bucata de 25 mp concesionata ,pe care am construit.Imi puteti spune,va rog daca am dreptul la titlu de proprietate si pentru cei 25 mp concesionati?Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate lege sau abrogare Neagu_Mirela Neagu_Mirela Buna ziua, As dori sa stiu daca Legea 231/2018 mai este in vigoare sau a fost abrogata, respectiv: Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată în ... (vezi toată discuția)
Probleme fond funciar irinu irinu cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)