avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... incredibil dar adevarat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

incredibil dar adevarat

acum 2 luni am avut un accident in care eu sunt pagubitul. a venit politia si mi-a fost recomandat ca mergem sa facem intelegere amiabila (pentru a nu fi nevoie sa ii ridice permisul celuilalt sofer).
se fiu mai explicit , la intersectia unui drum europeam cu unul secundar (eu fiind pe cel european, iar celalalt avand semnul cedeaza trecerea) un conducator de tir a intrat fara sa se asigure iar eu am fost fortat sa ies de pe carosabil. ghinionul meu ca in afara carosabilului erau niste borne de beton care au facut in urma impactului sa imi schimbe pozitia motorului de pe sasiu. in acest caz la recomandarea politiei am facut intelegere amiabila. toate bune si frumoase, am stat peste 1 luna sa astept reparatiile dar dupa ce a fost terminata masina ASIROM trimite un mail la service in care spune ca dosarul este inaintat comisiei de refuz de plata pe motiv ca suma de plata pentru reparatii depaseste 180 mil. acum incerc de 2 saptamani sa aflu un raspuns concret daca platesc sau nu de la ASIROM .... dar surpriza nu este posibil sa iau legatura cu persoana care se ocupa de dosar.
....... in acest moment eu care platesc 10 mil pe luna rate la leasing, 7,8 mil RCA si 2,2 mil pe luna CASCO nu am masina.

CE POT FACE??? inebunesc , nu mai pun zeci de euro pe telefoane.

in speranta ca imi puteti da un sfat, multumesc anticipat.

cu respect, peltea teodor.

P.S. ca sa fie treaba buna, un angajat de la ASIROM imi spune ca este posibil ca dosarul sa nu fie platit pentru ca tirul nu a avut nicio paguba .... O ABERATIE, DACA AVEA PAGUBA TIRUL EU CU UN SEAT IBIZA NU MAI PUTEAM SA RECLAM , ERAM MORT.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
norck, utilizator
Cel mai recent răspuns: norck , utilizator 09:00, 20 Decembrie 2009
driverx a scris:

Incercati sa vorbiti cu cineva din conducere. Asiromul va plati oricum, fie dumneavoastra direct, fie firmei unde aveti CASCO, daca va hotarati sa apelati la aceasta asigurare (pasul corect ar fi fost repararea pe casco pentru ca, avand rca-ul vinovatului,asiguratorul casco isi recupereaza banii si nu va va modifica clasa de bonus malus).Sincer, avand in vedere ca oricum vor fi obligati sa plateasca, nu vad de aleg sa traga de timp si sa-si creeze astfel o imagine negativa. Nu cred este o perioada in care sa-si permita sa piarda actuali/potentiali clienti.
p.s. ascult acum la radio o reclama la .... polite de asigurare Asirom=D>

ATENTIE: Apelarea la polita CASCO, presupune anumite activitati suplimentare, fapt pentru care ,functie de asigurator, se activeaza malus-ul total/procentual raportat la valoarea daunei.Altii, chiar incearca sa refuze plata daunei pe CASCO, trimitand clientii la asiguratorul RCA.
In cazul in care mai exista asiguratori casco care cresc malusul chiar daca exista la dosar RCA-ul vinovatului, solutia este evident evitarea pe viitor a acestora. Trimisul la asiguratorul RCA este o practica abuziva si ar trebui reclamata catre ANPC.
asiguratorul este obligat la plata politei rca, recomandarea mea ar fi sa nu apelati la polita casco pentru ca vi se va mari cota anul viitor. daca nu aveti cunostinte in asirom va pot ajuta, detin un broker de asigurare si va pot ajuta
Afirmatia cum ca apelarea la polita casco in cazul in care exista rca-ul vinovatului ar duce la marirea primei anul viitor este partial falsa. Cum spuneam, depinde de asigurator, cei din top nepracticand aceasta metoda de penalizare (cel putin la Generali si Alianz se precizeaza expres in contract ca in cazul in care accidentul se face din culpa exclusiva a unui tert, iar asiguratul are dreptul la despagubire in baza RCA-ului vinovatului, clasa de bonus-malus nu se schimba ). Asadar un telefon la asiguratorul CASCO ar rezolva problema. In orice caz 2-3 luni de nefolosire a masinii si de nervi intinsi la maximum cred ca valoreaza mai mult decat cateva procente in plus la prima anuala (daca asiguratorul casco umbla cumva la clasa de bonus-malus). Totusi as vrea sa stiu si eu care sint firmele alea care cresc malusul chiar si cand isi recupereaza banii de la RCA, pentru ca pe cela care se comporta civilizat le stiu.
intradevar un ajutor mi-ar fi de mare folos .... eu nu doresc decat sa imi pot ridica masina pana in Craciun.
mai am o curiozitate ... exista un termen legal in care sunt obligati sa dea un raspuns cei de la asigurari???? .... in cazul in care nu exista un termen inseamna ca sunt terminat ... comisia se poate intruni prin august(anul viitor) iar investigatia lor sa se termine la Craciunul viitor.
..... iar in tot acest timp eu sa platesc rate pentru un bun de care nu ma pot folosi.

"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul... " - cata dreptate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa bonus lorette2013 lorette2013 Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 ... (vezi toată discuția)
Dauna casco aasskkyy aasskkyy Buna ziua. Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)