avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acordul vecinilor la infiintarea SRL-ului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acordul vecinilor la infiintarea SRL-ului

Buna ziua,

doresc sa infiintez un SRL, un magazin online, cu 1 angajat, avand sediul social intr-un apartament de bloc. Doresc sa stiu daca am nevoie de acordul vecinilor sau nu. Stiu ca s-a dat o noua lege ce presupune ca acest acord sa fie necesar doar daca se desfasoara o activitate comerciala in locatia respectiva. Oare un magazin online intra sub acest aspect?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
evek18, utilizator
Da, trebuie acordul vecinilor.
Bună dimineața.

În prezent, există încă obligația, la schimbarea destinației locuinței, de a se solicita acordul scris al vecinilor și Asociației de proprietari, acesta fiind instituit în prevederile art. 40 alin. (1) din Legea nr. 196/2018.

Este adevărat că există un proiect de lege (Pl-x nr. 440/2017) adoptat de către ambele Camere ale Parlamentului și trimis spre Președinte pentru promulgare, însă până la momentul de față, Președintele nu a promulgat legea, aceasta urmând a intra în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României. Modificarea vizează introducerea unui nou alineat la art. 17 din Legea nr. 31/1990, respectiv: „(6) Avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colectivecu regim de locuinţă, prevăzut de Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea,organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari și administrarea condominiilor, cu modificările ulterioare, nu este necesar atunci când administratorul sau, după caz, administratorii declară pe propria răspundere faptul că la sediul social nu se desfăşoară activitate.”

Ca și concluzii: 1) în prezent, aveți nevoie de acordul vecinilor; 2) în urma modificării legii, noțiunea de „activitate” - la sediu - se va clarifica prin implementarea unor Norme metodologice, în termen de 60 zile de la adoptarea legii, așa cum se menționează în cuprinsul art. II din Proiectul de lege mai sus amintit.

Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratia blocului stie cineva daca exista vre-o lege in ... gerhardt gerhardt Administratia Blocului Stie cineva daca exista vre-o lege in Care Propietarii unui apartament din Bloc care isi deschid o firma in apartament , ce conditii ... (vezi toată discuția)
S-a modificat legea societatilor comerciale? Andrei Popovici 20 Andrei Popovici 20 La inceputul anului era in discutie modificarea legii societatilor comerciale cu privire la faptul ca pentru infiintarea unei societati comerciale, SRL, ... (vezi toată discuția)
Articolul 104 alin 2 din legea nr.196/ 2018 eugarizan eugarizan Stie cineva care este termenul in care se pot organiza si functiona o asociatie de proprietari asa cum prevede art.104 alin 2 ? De ce intreb , pentru ca ... (vezi toată discuția)