avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... echipament de protectie | masti de protectie, manusi, ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

echipament de protectie | masti de protectie, manusi, pistol termometru

Buna ziua,

In cazul in care mastile in 3 straturi, masti KN95, combinezoane, halate, manusi, NU sunt considerate dispozitive medicale, ci echipamente de protectie - pentru punerea lor pe piata din Romania (in cazul in care sunt aduse din China), este necesara obtinerea vreunui aviz/autorizatie, sau obtinerea vreunei certificari? Sau pot fi comercializate ca atare ?

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
augustina7, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:02, 7 Mai 2020
In cazul EIP sunt aplicabile prevederile HG nr. 1048/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare si HG nr. 115/ 2004. Comercializarea este permisa numai pentru EIP care respecta prevederile din actele normative mentionate.
Echipamentul individual de protectie se achizitioneaza de la firme care detin dupa caz, autorizatia de confectionare materiale, de confectionare sortimente de EIP, de comercializare, de ignifugare, etc. emisa de catre ITM/ inspectia muncii/ pompieri.
EIP care se achizitioneaza trebuie sa poarte vizibil si nedetasabil, eticheta CE, sa fie insotit de certificat de calitate pentru material si pentru sortimentul livrat, de declaratie de conformitate pentru tipul de EIP livrat si pentru materialul de confectie. Documentele trebuie sa fie traduse in limba romana.
Pistolul-termometru este echipament tehnic care este supus prevederilor HG nr. 1146/ 2006
Produsele importate detin eticheta CE. Intrebarea mea este daca exista vreo obligatie pentru importator (are sediul in Romania) de obtinere a vreunui aviz/autorizatie/certificat pentru punerea pe piata din Romania!? Sau pot fi comercializate ca atare? Este necesar ca importatorul sa fie reprezentant autorizat ? Produsele provin din China.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
augustina7, utilizator
Cititi actele normative mentionate in mesajul meu anterior si va veti lamuri, incepand cu HG nr. 115/ 2004

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Care este echipamentul de lucru care se acorda muncitorilor necalificati in c-tii si la ce interval de timp se acorda ? ... (vezi toată discuția)
Procedura casare echipamente individuale de protectie adypopa adypopa Buna ziua, In situatia echipamentelor individuale de protecţie, (precum incaltaminte, imbracaminte), destinate purtarii unei singure persoane, din motive de ... (vezi toată discuția)
Acordare echipament de protectie dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Legislația SSM stipulează undeva concret obligativitatea prin care angajatul trebuie să semneze personal Fișa de evidență a materialelor ... (vezi toată discuția)