avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Șomaj tehnic in situatia mai multor contracte part ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Șomaj tehnic in situatia mai multor contracte part time suspendate, fara a exista un contract cu 8 ore

un salariat are mai multe contracte de muncă cu timp partial si nu are nicăieri un contract cu norma intreaga (8 ore). Sunt 3 angajatori diferiți.
Toate contractele sunt suspendate pentru somaj tehnic.
Potrivit oug 30/2020 si 32/2020 pentru a primi indemnizatia de la stat trebuie sa aibe contractul cu norma intreaga suspendat si se alege venitul cel mai mare .
Intrebari:
1. Nu exista contract cu norma intreaga , atunci pot obtine indemnizatia ptr part time ?
2. Solicit indemnizatie la toate cele 3 contracte part time, sau la cel cu venitul cel mai mare? Cine verifica venitul cel mai mare ?
3. Daca ma încadrez sa primesc de la stat indemnizatia doar la cel cu venitul cel mai mare , ceilalți angajatori sunt obligați să mă plateasca din resursele lor proprii ?
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 12:15, 7 Mai 2020
1. Da.
2. La cele 3.
3. Doar dacă ceilalți angajatori nu se încadrează în condițiile pentru a beneficia de acel sprijin din partea statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic pfa Apolo123 Apolo123 Pote beneficia de șomaj tehnic ca urmare a pandmiei de corinavirus un pfa care nu are activitate în această perioadă dar este angajat cu normă întreagă ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ElizaCostea ElizaCostea Buna ziua, sunt însărcinată si lucrez la 2 angatori,la un angajator lucrez cu norma întreagă iar la cel de-al doilea cu 2 ore. Spuneti-mi va rog pot sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit, cas, cass franky69 franky69 Buna ziua. Legea impozitarii contractelor part-time se aplica si contractelor cu norma intreaga? Adica, daca un angajat cu 8 ore/zi, din diferite motive ... (vezi toată discuția)