avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificarea de incetare contract in ultima saptamana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificarea de incetare contract in ultima saptamana a perioadei de proba

Buna ziua. Am avut contract cu perioada de proba de 90 zile. Cu aproximativ doua saptamani inainte de finalul perioadei, am avut meetingul de evaluare cu managerul si mi s-a comunicat ca avand o performanta buna, in acord cu cerintele companiei, a recomandat HR-ului continuarea contractului meu. Am discutat pe indicatorii de performanta, totul a fost f bine. Cateva zile mai tarziu, managerul m-a sunat si mi-a comunicat ca doreste incetarea contractului, indicatorii de performanta fiind aceiasi. La insistenta mea, am avut un alt meeting cu managerul si HR in 30 aprilie, in care mi s-a spus ca au luat decizia de incetare, fara sa ia in calcul solicitarea mea repetata de a mi se transmite evaluarea insotita de acei indicatori, spunand ca nu sunt obligati sa motiveze decizia, lucru stipulat de altfel in contract. In discutie, reprezentantele HR au mentionat ca oricum nu stiu sa citeasca acei indicatori si ca nu trebuie sa motiveze. Va intreb, asta nu este un abuz? A rezultat ca decizia era a unei singure persoane, managerul. Am revenit cu o serie de mailuri in care am cerut sa mi se transmita evaluarea, nu mi s-a raspuns la cereri, am fost complet ignorata. Compania era obligata sa-mi puna la dispozitie acei indicatori care valideaza performanta obtinuta? Poate fi constatata reaua credinta in raporturile de munca? Pot avea succes cu un demers de actionare in instanta? Poate fi acuzata compania de abuz? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: MD752020 , utilizator 14:56, 8 Mai 2020
Buna ziua,
Nu cred ca puteti acuza compania de abuz daca incetarea contractului a avut loc potrivit Art. 31, alin. 3 din Codul muncii.
La fel si cu actiunea in instanta, nu cred ca o sa aveti marii sanse...
Multumesc pentru raspuns, tot pare abuziv acel Art.31, alin.3,
Dacă sunteți nemulțumit, puteti contesta în instanta decizia de încetare a c.i.m.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. sunt fost angajat ... ZidanGhepard ZidanGhepard Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt fost angajat la o agentie de marketing. Am fost angajat timp de 1 an cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca Mircea Calin Mircea Calin In urma interviurilor (HR/Manageri) am primit oferta angajare. Am plecat de la compania unde lucram si am semnat CIM perioada nederminata cu proba 15 zile. 13 ... (vezi toată discuția)
Probleme dreptul muncii, companie mare din bucuresti IMocanu IMocanu Buna ziua, As vrea sa stiu daca este legal ce tocmai mi s-a intamplat. In ultima vreme am lipsit mult de la servici pentru ca mi-a fost rau. Nu am avut ... (vezi toată discuția)