avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Reziliere contract
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Reziliere contract

Am platit avansul pentru un autoturism nou. A aparut criza genereata de COVID 19. Pot rezilia contractul de vanzare cumpare si sa-mi recuperez suma platita?
Depinde de cum ati stabilit in contract ca va inceta acesta. Cititi cu atentie clauzele contractuale. Faptul ca " a aparut criza generata de COVID 19" nu este un motiv de incetare a contractului daca nu a fost prevazut in mod expres (si banuiesc faptul ca nu s-a prevazut asa ceva).
Buna ziua,

Antecontractul de vanzare-cumparare trebuie respectat, iar starea de pandemie nu duce la exonerarea obligatiilor asumate, de principiu.

Lecturati clauza referitoare la forta majora.

Notificati societatea, prin avocat, mentionand in acest document doleantele dumneavoastra.

Poate ca societatea,promitent -vanzator, va dori sa ajunga la un acord cu dumneavoastra, transand chestiunile divergente pe cale amiabila.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare antecontract vanzare-cumparare forta majora coronavirus sorinion61 sorinion61 Buna ziua, Acum 2-3 saptamani, 1 luna am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentu o casa si am dat avans 10% din pretul imobiliului. Cand am ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare - ipoteca ContSters79057 ContSters79057 In antecontractul de vanzare-cumparare pentru cumpararea unei locuinte intr-un proiect nou este precizat: \"promitenta vanzatoare declar sub ... (vezi toată discuția)
Reziliere promisiune bilaterala de vanzare-cumparare LiviuO LiviuO Buna ziua ,va rog un sfat in legatura cu un contract facut prin notar . Prietena mea a fost casatorita si a divortat prin notar .Ea si fostul sot au dorit sa ... (vezi toată discuția)