avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

Buna ziua. Dupa data de 15 mai, eu fiind angajata într-un mall, cum se va proceda cu șomajul, se va da in continuare sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 8 Mai 2020
Pana la acest moment nu s-a prelungit decretul prin care se instituie starea de urgenta. Nu se stie inca ce masuri vor lua guvernantii nostri.
Insa masurile le ia angajatorul. Asa ca el va trebui sa va spuna ce a hotarat.
Poate sa va tina in continuare in somaj tehnic chiar daca nu se prelungeste starea de urgenta dar va plati indemnizatia din fondul de salarii si nu va mai recupera de la stat aceasta suma.
Veti putea beneficia de somaj tehnic si dupa data de 15 mai ....insa problema este daca statul va deconta cuantumul indemnizatiei sau aceasta va fi suportata de catre angajator fara ajutorul statutului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic pe perioada starii de urgenta Utilizatoarea Utilizatoarea Va rog ajutor! Pot suspenda contracte de munca pentru somaj tehnic, in perioada 13.04.2020-13.05.2020? (Avand in vedere faptul ca inca nu s-a emis Decretul ... (vezi toată discuția)
Prelungire somaj tehnic dupa 01.06.2020 VIODA VIODA Care sunt codurile CAEN pentru care firmele pot prelungi suspendarea contractelor de munca in vederea obtinerii somajului tehnic de la stat? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de reducere a programului de munca este la alegerea ... Andr11t4tyyews Andr11t4tyyews Indemnizatie de reducere a programului de munca este la alegerea angajatorului dacă vrea sa ti o acorde sau nu ? Eu lucrez intr un magazin din mall ,si am ... (vezi toată discuția)