avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... somaj tehnic pe perioada starii de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

somaj tehnic pe perioada starii de urgenta

Va rog ajutor!
Pot suspenda contracte de munca pentru somaj tehnic, in perioada 13.04.2020-13.05.2020?
(Avand in vedere faptul ca inca nu s-a emis Decretul cu prelungirea starii de urgenta)?
Mutumesc mult!
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:13, 10 Aprilie 2020
Dacă o faceți înainte de a fi prelungită starea de urgență, prin Decret prezidențial, puteți avea surpriza că veți suporta integral indeminzația de șomaj și să nu beneficiați din partea statului de decontarea acestor sume. Săptămâna viitoare se va emite Decretul de prelungire a stării de urgență.
Multumesc mult pentru raspuns,
Imi recomandati sa fac suspendare doar pentru perioada 13.04-14.04.2020 momentan, cat timp este in vigoare primul Decret?
Da, urmând că sa-l prelungiți după ce va fi prelungită starea de urgență (în condițiile în care dumneavoastră solicitați ca statul să vireze sumele cu titlu de indemnizații salariaților). Dacă sumele sunt plătite de firmă, atunci puteți să dați oricând decizia și pe un termen cât va dura acea situație invocată de dumneavoastră în decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare somaj tehnic anymaryh anymaryh Buna ziua, La societate s-a suspendat activitatea salariatilor pentru somaj tehnic in perioada starii de urgenta, ....in revisal s-a inregistrat decizia de ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizie concediere individuala( in perioada starii de urgenta) Corina Dina Corina Dina Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o parere: pe deciziile de concediere emise in temeiul art. 65(1) Codul Muncii se precizeaza - ,, Prezenta... poate fi ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Andreea199689 Andreea199689 Buna ziua. Dupa data de 15 mai, eu fiind angajata într-un mall, cum se va proceda cu șomajul, se va da in continuare sau nu? (vezi toată discuția)