avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic dar muncesc
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic dar muncesc

Buna ziua,

Lucrez la o firma IT din Bucuresti, salariul meu este alcatuit din 2 contracte si anume contract individual de munca si contract Drepturi de autor.
In Aprilie am intrat in somaj tehnic insa ni s-a comunicat ca activitatea firmei nu se va suspenda si ca va trebuii sa muncim in continuare pe baza contractului de drepturi de autor. In baza contractului individual de munca se specificata exact atributiile noastre zilnice si anume rezolvarea de tichete de support IT iar pentru contractul de drepturi de autor il primim in paza unei postari de solutii IT pe un site creat de catre companie la care nimeni din companie nu are acces si nici macar nu stim numele siteului, practic cineva posteaza in locul nostru o solutie IT o data pe luna pentru a primii banii de pe drepturile de autor.

As dorii sa stiu daca sunt legale aceste lucruri:

1. Sa imi continui munca pe baza drepturilor de autor desi nu sunt stipulate atributiile mele zilnice in acest contract.
2. Daca cineva poate sa posteze solutiile in locul meu fara a imi cere aprobarea sau a imi cere aricolul creat de mine.

Va rog sa ma sfatuiti si sa ma indrumati.

Multumesc anticipat.

Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2020
Stefan944, utilizator

Alte discuții în legătură

Lipsa contract cesiune drepturi de autor kijh kijh Buna seara, De-a lungul activitatii mele in cadrul firmei la care lucrez am scris diverse articole pentru site-ul companiei si pentru newsletter. Acestea ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa loredanahanta loredanahanta Este sau nu obligatorie stipularea acestui beneficiu in contractul de munca? Daca nu este mentionat atunci in functie de ce criterii se pot oferi sau se pot ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor in grafica krokodil3 krokodil3 Buna ziua, Am o neliniste de cateva zile si sper sa primesc un raspuns de la dumneavoastra. Sunt angajat in cadrul unei companii si incadrat in cartea de ... (vezi toată discuția)